Vaccinarea copiilor de 5 – 11 ani, până la finalul lunii. Gheorghiță: „Foarte probabil de 25 noiembrie vom avea opinia EMA”

2 săptămâni in urmă 14


România a început pregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală de presă. El a preciat că o decizie a Agenției Europene de Medicamente privind folosirea vaccinului Pfizer pentru această grupă de vârstă este așteptată cel mai probabil pe 25 noiembrie, după ce instituția a devansat termenul inițial


„Am spus săptămâna trecută că se așteaptă decizia Agenției Europene a Medicamentului la jumătatea lunii decembrie, însă ultimul calendar practic devansează acest termen și se așteaptă ca la jumătatea - a doua parte a lunii noiembrie să avem această actualizare. Foarte probabil pe data de 25 noiembrie vom avea opinia EMA. Iar pentru vaccinul Moderna care a propus documentația pentru evaluare la EMA se așteapta ca autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Vaccinare acestei grupe de vârstă a început deja în Statele Unite și în Israel cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. De asemenea, în Europa, Austria a decis să înceapă campania înainte de o decizie a Agenției Europene a Medicamentului pe fondul creșterii numărului de cazuri.


În așteptarea deciziei EMA, și România a început pregătirile organizatorice pentru a putea vaccina această populație.


„Am demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare. La acest moment, centralizăm solicitările din fiecare județ de înființare a unor centre de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi sau ambularii care au secții sau compartimente de pediatrie. În centrele de vaccinare unde există vaccin Pfizer pentru persoanele de peste 12 ani vom organiza un cabinet de vaccinare în cadrul centrului destinat pentru grupa de vârstă 5-11 ani”. a explicat președintele CNCAV.


Doza administrată copiilor de 5-11 ani va fi însă mai mică – 10 micrograme, față de 30 de micrograme, doză utilizată pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă