Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, eficienţă de 90,7%

2 săptămâni in urmă 14

 Profi Media Foto: Profi Media

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, informaţii despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi prciează că, potrivit studiilor, vaccinul Pfizer administrat în două doze are o eficienţă de 90,7%.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 15:44

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene şi au asigurat o eficienţă de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Evaluarea Comirnaty - Pfizer BioNTech la copii a fost efectuată din mai multe motive”, a transmis, miercuri, CNCAV.  

„Beneficiile directe privind prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii includ protecţia împotriva formelor severe, spitalizărilor şi complicaţiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C). Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu şi în mediul şcolar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile şi desfăşurarea învăţământului în format fizic în condiţii mai sigure. Fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare şi genera noi variante emergente”, a mai transmis CNCAV.  

„Vaccinarea la scară largă pentru toate grupele de vârstă este, prin urmare, esenţială în eforturile continue de a reduce pandemia”, a mai transmis CNCAV.  

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă