Vaccinarea anti-COVID nu poate deveni obligatorie în Galicia, Spania! Decizia Curții Constituționale

3 săptămâni in urmă 10

Vaccinare Spania/sursa foto: ProfiMedia Vaccinare Spania/sursa foto: ProfiMedia

Curtea Constituţională spaniolă a suspendat marţi o lege adoptată de autorităţile din regiunea Galicia, care îi obliga pe locuitorii săi să se vaccineze împotriva COVID-19. Conform presei iberice, suspendarea cu caracter preventiv survine după un recurs depus de guvern împotriva unei legi din această regiune din nord-vestul Spaniei, care prevedea amenzi de până la 3.000 de euro în caz de refuz nejustificat al vaccinării împotriva COVID-19.

MARŢI, 20 APRILIE 2021, 20:48

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

În Spania, vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie, la fel ca în majoritatea ţărilor europene, însă Galicia a fost o excepţie prin această obligaţie introdusă la sfârşitul lunii februarie. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, recursul a fost admis în principiu, conducând la suspendarea articolelor contestate de executivul central, care a văzut o "limitare a drepturilor fundamentale" în anumite puncte ale legii.

Judecătorii au la dispoziţie cinci luni pentru a studia acest recurs pe fond şi pentru a pronunţa o decizie finală, timp în care se va menţine suspendarea preventivă.

Strategia de vaccinare a guvernului spaniol

Guvernul condus de premierul socialist Pedro Sanchez intenţionează să vaccineze 70% din populaţia Spaniei până la sfârşitul lunii august.

Spania a vaccinat aproape 7,2% (3,4 milioane) din cei 47 de milioane de locuitori cu ambele doze şi a administrat mai mult de 9,4 milioane de doze în total, conform cifrelor Ministerului Sănătăţii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă