Vaccinarea anti-covid, inutilă pentru cei care s-au vindecat deja. Medic italian: S-ar putea economisi milioane de doze

1 lună in urmă 26

Vaccinarea anti-covid, inutilă pentru cei care s-au vindecat deja. Profesorul Massimo Galli, specialist în boli infecțioase la spitalul Sacco și la Universitatea din Milano, consideră că este inutil ca persoanele care s-au vindecat de coronavirus să fie vaccinate. În aceste cazuri, Galli spune că există deja imunitate.

Profesorul Massimo Galli a dezbătut subiectul atât la posturile de televiziune, cât şi pe Twitter și care explică agenţiei de presă Adnkronos.

„Ceea ce relatez nu provine dintr-o experienţă directă, pentru că personal, nu am avut cazuri de acest tip, numai că încep să apară și alte efecte secundare la persoanele vaccinate care avuseseră deja infecția.

În cazul unei persoane care are deja imunitatea activată şi căreia i se administrează vaccinul care o activează și mai mult, este posibil ca după un interval de timp rezonabil, acea persoană să prezinte o reacţie secundară datorată faptului că avea deja imunitate împotriva Sars -CoV-2″, spune Massimo Galli, potrivit g4media.

Citeşte şi Adrian Streinu Cercel anunţă viitorul scenariu pentru România: „Atenţie, masca va rămâne obligatorie până în 2023”

Acesta citează, printre altele, unul dintre studiile care au apărut în revista „Science”, realizat în SUA şi care a implicat peste 30 de mii de persoane.

„Marea majoritate a persoanelor care au avut o formă de infecție ușoară până la moderată, deci marea majoritate a celor care se îmbolnăvesc, manifestă capacitatea unui răspuns anticorp robust împotriva proteinei coronavirus Spike; nivelurile de anticorpi fiind stabile timp de cel puțin 5 luni.

Peste 90% din bolnavii care s-au vindecat produc anticorpi neutralizanți – subliniază specialistul în boli infecțioase. Cu siguranţă că există şi persoane care nu îi produc, însă dacă nu îi fac după infecția naturală, nu se poate afirma cu certitudine nici că îi vor face după vaccin”, spune profesorul.

Medicul italian face referire și la un alt studiu, efectuat în Qatar în care au fost analizate „133 de mii de cazuri Covid, care nu sunt puține, potrivit căruia probabilitatea de reinfectare estimată este de 0,02%: un procent foarte mic de oameni, care nu ar justifica risipirea a milioane de doze de vaccin, mai ales în această fază de profilaxie a campaniei”.

Gail estimează că s-ar putea economisi cel puţin 4 milioane de doze de vaccin.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă