Vaccinarea anti-Covid începe marţi în Marea Britanie. Cine are prioritate şi câţi oameni se speră să fie vaccinaţi

2 luni in urmă 22

Până acum au fost alese 50 de spitale care să acţioneze drept „huburi” pentru vaccinarea anti-Covid pe teritoriul ţării. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuie şi către centrele comunitare de sănătate, în ideea de a facilita un program complex de vaccinare, unde priorităţile vor fi definite de vârstă şi gradul de necesitate.

Citeşte şi Vaccinare anti-covid în România. Angajaţii ar putea fi obligaţi de angajator să se vaccineze? Răspunsul lui Raed Arafat

Premierul Boris Johnson a numit procesele de vaccinare „unul dintre cele mai mari eforturi logistice” cu care s-a confruntat vreodată Marea Britanie. Presa britanică au descris evenimentul drept „V Day” şi „Vaxit” (trimitere la „Brexit” – un alt subiect fierbinte din ultimele zile). Anterior, Matt Hancock – Secretarul de Stat pentru Sănătate Publică – a declarat că „următoarele săptămâni reprezintă un moment istoric pe măsură ce începem vaccinarea împotriva coronavirusului”.

Vaccinarea anti-Covid, războiul cu scepticii

Totuşi, guvernul va trebui să se lupte cu un val de informaţii false privind siguranţa vaccinului, alimentat de protestele antivaxerilor din ultimele săptămâni.

Ştim că retorica anti-vaccinare a câştigat teren în timpul pandemiei de coronavirus, iar guvernul trebuie să ofere informaţii despre siguranţa vaccinului în contextul actual”, spune Andre Spicer, profesor în cadrul Cass Business School din Londra.

Regatul Unit a făcut rost de 40 de milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer şi compania germană de biotehnologie BioNTech, care prezintă o eficienţă de aproape 95% în prevenirea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2. De vreme ce vaccinul se administrează în două doze, vor fi imunizaţi aproximativ 20 de milioane de oameni.

Directorul executiv al Pfizer a declarat că nu este „o certitudine” că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania farmaceutică va preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Mesajul îngrijorător vine în contextul în care întreaga lume aşteaptă autorizarea vaccinurilor contra noului coranavirus pentru a limita efectele pandemiei.

Marea Britanie înregistrează al treilea cel mai mare număr de infecţii din Europa, după Franţa şi Italia, cu peste 1,7 milioane de cazuri şi peste 61.000 de decese cauzate de COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă