VACCINARE OBLIGATORIE! Unde se întâmplă și cine sunt cei vizați

3 săptămâni in urmă 12

 Profimedia FOTO: Profimedia

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a propus joi extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie. Această dispoziție va include personalul medical şi angajaţii municipali, informează Reuters. 

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 16:13

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Guvernul de la Kiev îi obligă deja pe profesori, pe angajaţii din instituţiile de stat şi pe cei din administraţiile locale să se vaccineze anti-COVID-19. Cei care nu respectă această decizie, riscă să fie suspendaţi de la locurile lor de muncă.

Noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze include personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko. 

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus. 

Totodată, Ucraina este una dintre ţările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent. 

Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această ţară sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă