Vaccinare obligatorie anti-Covid pentru a putea zbura în Australia. ”Cred că va fi o regulă impusă peste tot”

3 luni in urmă 25


Quantas, cea mai cunoscută companie aeriană din Australia, vrea să impună clienților săi vaccinarea obligatorie împotriva Covid după ce va relua zborurile internaționale, începând cu 2021, informează g4media.ro.


Qantas a transmis că așteaptă ca și alte companii aeriene să îi urmeze exemplul, scrie executivetraveller.com. Șeful companiei, Alan Joyce, a precizat că operatorul va schimba termenii și condițiile de zbor, astfel încât le va cere pasagerilor să se vaccineze înainte de a urca în avion.


El a adăugat că dovada vaccinării ar fi, cel mai probabil, stocată într-un ”pașaport digital” electronic, care este deja în dezvoltare de către companiile aeriene și guvernele din întreaga lume.


Vaccinarea ar putea deveni condiție obligatorie pentru a putea zbura


Comentariile reprezentantului Qantas sunt în concordanță cu noua politică națională de vaccinare a guvernului lansată la începutul acestei luni, care sugerează că vizitatorii din străinătate ar trebui să arate un certificat de vaccinare înainte de a urca în zborul lor către Australia, mai arată sursa citată.„Pot
exista circumstanțe în care guvernul australian și alte guverne
pot introduce cerințe de intrare sau reintrare la frontieră care
sunt condiționate de dovada vaccinării”, se arată în politica
australiană de vaccinare Covid.


„Am discutat cu colegii mei de la alte companii aeriene din întreaga lume și cred că va fi o regulă impusă peste tot”, a mai adăugat Alan Joyce, șeful Qantas.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă