Vaccinare la domiciliu: medicii de familie vor fi plătiţi în plus pentru a se deplasa la locuinţa pacientului

1 lună in urmă 75

De Alin Stan.
Publicat: 27.08.2021, 07:25.
Actualizat: 27.08.2021, 07:33

Medicii de familie se pot deplasa la domiciliul pacienţilor pentru a-i vaccina. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe de guvern, iar cadrele medicale vor fi remunerate în plus pentru efortul depus.

 medicii de familie vor fi plătiţi în plus pentru a se deplasa la locuinţa pacientului

Hepta

Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care se reglementează vaccinarea pacienţilor la domiciliu de către medicii de familie, dar şi imunizarea în cadrul ambulantoriilor de specialitate. Conform ordonanţei, medicii sunt remuneraţi cu 60 de lei pentru efortul depus. Ministrul Sănătăţii spune că suma a fost majorată de la 40 de lei, cât primeau deja medicii la cabinetele acestora, diferenţa reprezentând acoperirea cheltuielilor de deplasare.

"Tariful" include consulaţia medicală, raportarea, dar şi consultaţia de după vaccin. De asemenea, bolnavii cronici vor fi imunizaţi în cadrul ambulatoriilor de specialitate tocmai pentru a putea fi mai bine supravegheaţi în care pot dezvolta o anumită afecţiune în urma vaccinării.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă