Vaccinare fără programare la Maratonul vaccinării de la Timișoara și la primul centru drive-thru, la Deva. Orice persoană care vine cu actul de identitate va fi imunizată

3 săptămâni in urmă 13

Orice persoană care vine cu actul de identitate va fi vaccinată anti-COVID la Maratonul vaccinării de la Timișoara și la primul centru drive-thru, care va fi deschis la Deva.

„Vă informăm că în urma discuțiilor cu Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a aprobat ca vaccinarea din cadrul Maratonului Vaccinării, ce se va desfășura la Timișoara, locația CRAFT, în perioada 23.04.2021, ora 16:00 – 26. 04. 2021, ora 08:00 să se poată face și prin înscriere pe loc, cu cartea de identitate”, transmit organizatorii Maratonului vaccinării de la Timișoara, relatează opiniatimisoarei.ro.

Maratonul vaccinării va avea loc la Centrul Regional de afaceri Timișoara, Bd. Eroii de la Tisa nr. 22. Va fi folosit vaccinul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un maraton identic la 21 de zile de la prima doză. Rapelul e programat peste drum, la Sala Olimpia.

Și instituția prefectului Hunedoara a anunțat că în primul centru de vaccinare drive-thru, care se va deschide sâmbătă la Deva, orice persoană care se prezintă cu actul de identitate va fi vaccinată, fără a fi necesară programarea prealabilă.

Începând de sâmbătă de la ora 10.00, primul centru de vaccinare direct din mașină va funcționa în parcarea Complexului Comercial „Shopping City Deva”.

„Centrul își va desfășura activitatea zilnic între orele 10.00 și 19.00 și se adresează celor care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu și sosesc cu mijloacele de transport personale sau cu mijloace de transport în comun, gen taxi. În zona de triaj înregistrările vor fi effectuate pe baza unui document de identitate, fiind recomandat totodată, să fie prezentat personalului medical chestionarul de triaj și cel de consimțământ, completate. Acestea pot fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara (asphd.ro): https://asphd.ro/documente-vaccinare/. Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor”, a anunțat prefectura.

Și la Deva va fi folosit tot vaccinul Pfizer, iar capacitatea este de 500 de persoane vaccinate zilnic.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă