Vaccinare fără programare în toate centrele, din 7 mai

5 zile in urmă 7

Președintele CNCAV Valeriu Gheorghiță a anunțat că de vineri, 7 mai, va fi permisă vaccinarea în toate centrele, pentru persoanele peste 60 de ani la orice oră, iar pentru celelalte în intervalul 14-20. Prioritate vor avea în continuare persoanele programate prin platformă, dar în limita locurile disponibile vor fi vaccinate și persoanele care se prezintă direct la centru.

Persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centre fără programare la orice oră din timpul programului, de la 8 la 20, iar persoanele din celelalte categorii de vârstă se pot prezenta fără programare în intervalul 14-20.

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem sa avem următoarea modalitate de prezentare la centrele vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare, pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil ca vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta la centrele de vaccinare, fără programare.

Restul persoanelor care doresc sa se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00, pana la finalul programului, ora 20:00, fără programare. Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului de la orele 8 la 20, fără programare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță în conferința săptămânală privind stadiul vaccinării.

Medicul a subliniat că cei care s-au programat prin platformă vor avea în continuare prioritate la vaccinare, dar în limita locurilor disponibile vor putea fi vaccinate și alte persoane care se prezintă direct la centru.

„Prioritatea vor avea cei deja programați prin platformă care au locul ocupat și trebuie să aibă un vaccin asigurat, însă suplimentat, în funcție de capacitatea centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că vaccinarea celor care se prezintă direct se va face în limita dozelor disponibile, dar că se vor putea elibera bonuri de ordine și pentru zilele următoare.

Președintele CNCAV a menționat că prin vaccinarea fără programare este posibil să crească numărul de doze irosite, pentru că vor fi distribuite în centre doze pentru un consum mediu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă