Vaccin coronavirus. Va mai fi obligatorie masca după imunizare? Răspunsul coordonatorului campaniei de imunizare

3 luni in urmă 13

Vaccin coronavirus. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, spune că este important să respectăm măsurile de prevenţie şi după ce ne vaccinăm împotriva coronavirusului.

„Așa cum s-a spus, inclusiv Anthony Fauci a prezentat această recomandare, trebuie să înțelegem că până în momentul în care noi vom atinge nivelul de imunizare colectivă nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție, pentru că, împreună, practic prin acest efort conjugat, prin această solidaritate socială noi putem să limităm, să reducem foarte mult răspândirea acestui virus.

Dar, dacă ne vom limita doar la respectarea măsurilor de prevenție fără adoptarea unei strategii de vaccinare, nu vom putea pune punct într-un viitor rezonabil acestei pandemii.

Deci, categoric da, este important să respectăm pe mai departe măsurile de prevenție. La un moment dat, aceste măsuri vor fi ușor, ușor retrase, atunci când se va atinge pragul de imunizare colectivă”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, potrivit Digi 24.

Citeşte şi Oficiali UE: Dozele de vaccin COVID vor fi insuficiente populaţiei până în anul 2022

Vaccin coronavirus. Raed Arafat: În România nu se va face vaccinare obligatorie

Raed Arafat a declarat, în cadrul unei conferinţe despre coronavirus organizată de Camera de Comerţ Româno-Elveţiană, că în România vaccinarea nu va fi obligatorie, ci se va face grupurilor vulnerabile.

„În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a spus şeful DSU.

Întrebat ce vaccin va fi contractat de România, atunci când va fi disponibil, Raed Arafat a spus că vom primi vaccinul pe care îl va contracta şi Uniunea Europeană.

„Ce vaccinuri a contractat Uniunea Europeană va primi şi România. Lucrăm împreună cu UE la această chestiune și, bineînțeles, când vaccinurile vor fi distribuite, vor fi distribuite tuturor membrilor grupului de achiziții”, a mai precizat Raed Arafat în cadrul conferinţei despre coronavirus.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă