VACANȚĂ de iarnă mai scurtă pentru elevi! Cine revine în bănci pe 3 ianuarie. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu despre STRUCTURA anului școlar

3 săptămâni in urmă 27

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 13:11

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Vacanță mai scurtă cu o săptămână pentru elevii de gimnaziu și de liceu

„Compensarea pentru cele două săptămâni de vacanță care se încheie duminică se va face printr-o săptămână de cursuri în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână de cursuri care va înlocui săptămâna Școala Altfel. Iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nefiind pierderi din vacanța de iarnă.

Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vom avea 10 zile de vacanță de sărbători, elevii de gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie”, a precizat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul conferințe de presă de la sediul ministerului.

Despre cererile primite pentru păstrarea datelor privind Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar și privind numărul de săptămâni de curs pentru toți elevii, Sorin Cîmpeanu a declarat că „acest lucru se poate face într-adevăr prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână din vacanța de iarnă, pentru elevii din gimnaziu și din liceu, în perioada 3-10 ianuarie, și o singură săptămână pentru elevii din primar și din grădinițe, care vor veni la școală tot pe 10 ianuarie așa cum știau”.

Despre structura celui de-al doilea semestru de școală, ministrul Educației a explicat și cum va fi structurat pentu anii terminali: va continua până în 27 mai pentru clasa a XII-a, a XIII-a, și 3 iunie pentru clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toți ceilalți elevi.

„Se va relua activitatea în semestrul doi și aceasta va continua până la datele cunoscute: 27 mai pentru elevii din clasele terminale (clasa a XII-a), apoi până pe 3 iunie pentru elevii din clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toți ceilalți elevi cu excepția elevilor din învățământul tehnologic și profesional care vor încheia școala vineri, 1 iulie. Sunt datele cunoscute, aceste date rămân”, a mai spus Cîmpeanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă