Va apela Cîțu, în extremis, la șarpele Ka?

1 lună in urmă 9

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 10:30

71 citiri

După ce Superman și-a luat porția letală de kriptonită și a fost debarcat de la conducerea guvernului, temerea sa cea mai mare este că Nicolae Ciucă ar putea să-i ia locul și, implicit, puterea. De aceea, el face tot ce poate pentru a reduce la minim șansele ca PSD și USR să-și dorească să susțină guvernul Ciucă.

Klaus Iohannis declarase, în urmă ultimei întâlnirii de la Cotroceni, că Nicolae Ciucă are un mandat flexibil (ceea ce înseamnă că USR ar putea fi reintrodus în guvern), dar Florin Cîțu a ieșit public și a contrazis imediat decizia președintelui, motivând că mandatele nu pot fi stabilite decât în BPN al PNL și blocând, astfel, orice negociere.

PSD, deși anunțase inițial că va susține noul guvern până la 1 februarie 2022, pare să se fi răzgândit, deoarece, deși se declară a fi un partid responsabil, cu gândul doar la interesul național, totuși, iată, nu poate scăpa prilejul de a câștiga oarece privilegiu pentru sine și ai săi și a adus la negocieri o listă din zece puncte în care cerea diverse chestii. Un bun pretext pentru Cîțu de a le da cu flit și social-democraților.

Pe de altă parte, USR a declarat de la bun început că nu va susține un guvern minoritar, atâta timp cât coaliția poate fi refăcută fără probleme. Atunci când Florin Cîțu a cerut un armistițiu politic, Dacian Cioloș a răspuns că “nu de un armistițiu politic este nevoie pentru a guverna țara, ci de o majoritate”.

Marcel Ciolacu nu l-a iertat nici el pe Cîțu, reproșându-i acestuia că un armistițiu prevede încetarea focului, pe când “Superman” e la fel de agresiv și continuă să “tragă”. A existat chiar și un moment în care pesediștii s-au tăvălit pe jos de râs. A fost momentul în care Florin Cîțu, președintele unui partid care, sub înțeleapta sa conducere, a coborât de la 25% la 15%, a amenințat PSD-ul, care a crescut probabil la 35%, cu alegerile anticipate!

Știm deja de ce Florin Cîțu continuă să tragă: pentru că speră ca Ciucă să eșueze și Iohannis să-l desemneze din nou ca prim-ministru. Până aici, am înțeles cu toții. Ceea ce nu înțelege nimeni, însă, este de ce crede fostul premier că, în eventualitatea în care Iohannis îl va desemna din nou să formeze guvernul, va găsi sprijin la PSD sau la USR? Intenționează Superman să apeleze la șarpele Ka, pentru o ședință de hipnoză în Parlament? Pentru că, altfel, se va ajunge inevitabil la alegeri anticipate.

Citeste si:

Eșecul negocierilor de la Vila Lac. Câte ministere a cerut PSD pentru a vota guvernul Ciucă SURSE

La întâlnirea de la Vila Lac pe tema armistițiului politic, liderii PSD au cerut jumătate din ministere, susțin surse politice. Mai exact, UDMR să ia patru portofolii (cu unul în plus față...

 Pare doar continuarea strategiei avute până în prezent de "echipa câștigătoare"

Apelul la un „armistițiu politic” lansat de premierul desemnat Nicolae Ciucă și anunțată de către Florin Cîțu, idee deja respinsă de către USR și condiționată de către PSD, este,...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă