Utilizatorii Uber vor putea comanda marijuana, direct din aplicație. Unde va fi disponibil serviciul

1 săptămână in urmă 27

Uber face primii pași pe piața produselor din canabis și pune la dispoziția clienților săi o funcție prin care pot comanda marijuana de la un retailer avizat, prin aplicație. Serviciul va fi disponibil, prin Uber Eats, în Ontario, Canada, potrivit BBC.

Utilizatorii vor trebui doar să confirme, cu un act de identitate, că sunt majori și să plaseze comanda într-o secțiune separată, dedicată retailerului Tokyo Smoke. Coletul poate fi ridicat dintr-un magazin din apropiere în decurs de o oră de la efectuarea comenzii.

Firma Tokyo Smoke nu a dat încă nicio garanție că acest serviciu va fi extins și în alte orașe din Canada, sau chiar în SUA, acolo unde câteva state au legalizat consumul de marijuana.

Uber intenționa de ceva timp să intre pe piața de canabis, care a explodat de câțiva ani. În aprilie, directorul executiv al companiei, Dara Khosrowshahi, spunea că Uber va lua în calcul livrarea de canabis, deîndată ce legea din Statele Unite ale Americii o va permite.

„ Vom continua să urmărim legislația și oportunitățile îndeaproape, pe fiecare piață în parte. Odată cu evoluția legilor federale, vom explora noi oportunități cu comercianți din alte regiuni”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Uber, potrivit BBC.

Legea din Canada permite consumul de marijuana din anul 2018. Cu toate acestea, livrarea acesteia la domiciliu este interzisă. Piața de canabis din Canada est estimată la aproximativ 4 miliarde de dolari, anual.

Cu toate că vânzarea și utilizarea marijuanei în scop recreațional a fost legalizată în Canada, producătorii ilegali continuă să controleze o mare parte din piață, iar guvernul încearcă să remedieze această problemă.

Potrivit unui studiu al BDS Analytics, citat de BBC, piața de canabis din Canada este prognozată să ajungă la 6,7 miliarde de dolari până în 2026.

Cererea de marijuana a crescut semnificativ, anul trecut, după instituirea carantinei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă