UTIL Cum pot evita întreruperea furnizării de energie dacă nu pot plăti factura

2 săptămâni in urmă 18

Ce mi se întâmplă în cazul în care nu pot plăti factura la energie. Foto/Profimedia Ce mi se întâmplă în cazul în care nu pot plăti factura la energie. Foto/Profimedia

Dacă întâmpin dificultăți financiare temporare, cum pot să evit să fiu întrerupt de la furnizarea cu energie electrică, care este vitală pentru nevoile de încălzire și de gătit ale gospodăriei mele? Este întrebarea care se află pe buele tuturor românilor, în contextul în care iarna bate la ușă, iar prețurile au explodat. 

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 11:22

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

Dacă titularul contractului de furnizare/distribuţie aduce la cunoştinţă operatorului de reţea şi prezintă o confirmare medicală de la un medic specialist, vizată şi de medicul de familie, că o persoană care locuiește la locul său de consum, necesită menţinerea în viaţă prin aparate electrice, intră în categoria clienţilor vulnerabili.

Pentru neplata la termen a facturii aferente contractului de furnizare a energiei electrice, furnizorul la cererea clientului final, poate negocia cu acesta, în perioada de preaviz, (re)eşalonarea sumelor datorate de clientul final.

SURSA AFEER

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă