UTIL Cine este răspunzător pentru daunele care apar din cauza întreruperilor de energie

4 zile in urmă 11

Penele de curent s-au înmulțit în ultima perioadă. Foto/Profimedia Penele de curent s-au înmulțit în ultima perioadă. Foto/Profimedia

Întreruperile de energie sunt destul de dese, consumul mare fiind de multe ori peste posibilitatea rețelelor de distribuție din România, multe învechite. Motiv pentru care întreruperile de energie se lasă, deseori, cu frigiderul sau televizorul stricate. Iar întrebarea normală este: Cine răspunde pentru daunele ce apar la locul meu de consum din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică?

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 11:41

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

Furnizorul de energie poate acorda despăgubiri atunci când deteriorarea aparaturii electrocasnice a intervenit în urma unor evenimente din culpa operatorului de rețea. Despăgubirile pentru deteriorarea receptoarelor electrocasnice se acordă clientului casnic dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

  • pentru locul de consum unde s-a produs evenimentul există încheiat contract de furnizare a energiei electrice cu clientul final;
  • clientul casnic a solicitat în scris acordarea despăgubirii, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data apariției supratensiunii accidentale.

Procesul de acordare despăgubiri este reglementat prin Ordinul ANRE nr. 177/2015 pentru aprobarea Procedurii privind acordarea despăgubirilor clienţilor casnici pentru receptoarele electrocasnice deteriorate ca efect al unor supratensiuni accidentale produse din culpa operatorului de reţea.

Solicitarea de despăgubire poate fi transmisă furnizorului prin orice orice canal de comunicare scris.

Modalităţile de acordare a despăgubirilor pentru daunele provocate clientului casnic din culpa furnizorului sau a operatorului de reţea sunt puse la dispoziţia clientului casnic de către furnizor.

SURSA: AFEER 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă