UTA – Viitorul 0-0! Remiză albă pe o ninsoare ca-n povești! Echipa lui Rednic, cu om în minus | VIDEO

1 lună in urmă 12

UTA și Viitorul s-au întâlnit la Arad, într-un meci extrem de important în lupta pentru prezența în play-off-ul Ligii 1. Partida s-a terminat la egalitate, 0-0.

Despărțite de doar trei puncte în clasament, în zona de play-out a clasamentului, UTA și Viitorul și-au dat întâlnire în prima etapă a returului la Arad, la minus două grade, pe o ninsoare ce nu a contenit să cadă pe tot parcursul meciului. Degeaba „Bătrâna Doamnă” a fost echipa mai activă, a avut și situații de poartă, căci tabela a rămas înghețată în mijlocul iernii pe noua arenă „Francicsc Neuman”.

Conform așteptărilor, Laszlo Balint a titualarizat două dintre achizițiile iernii, pe brazilianul Roger jr. și lituanianul Vorobjovas, în timp ce Antal a rămas pe bancă neavând prea multe minute în picioare. Dincolo, Rednic a confirmat „11″ – le din restanța victorioasă cu Hermannstadt, cu excepția lui Boboc, care a apărut pe teren în locul lui Matei, în timp ce căpitanul Benzar a urcat în linia de mijloc.

Posesie sterilă pentru oaspeți

Fiindcă la ultima apariție oficială s-a făcut de râs cu Astra (scor 0-6), UTA a stat în gardă în debutul meciului cu constănțenii. Le-a lăsat acestora inițiativa, dar a blocat bine culoarele spre poarta lui Iacob. Centrările lui Ely Fernandes sau Benzar nu s-a putut numi acțiuni, pe când gazdele au fost cu adevărat periculoase la prima incursiune în careul advers. În minutul 23, Rusu i-a așezat balonul brazilianului Roger jr., care a tras prea slab cu dreptul, din 6 metri, exact în brațele lui Cojocaru. Prima situație a vizitatorilor a venit din piciorul lui Ciobanu, care a tras de la 30 de metri de puțin pe lângă bara din stânga porții lui Iacob.

UTA prinde curaj, dar nimic mai mult

În minutul 36, același Roger jr. a pătruns bine, dar șutul său din poziție bună a fost deviat în corner. Lovitura de la colț a fost reluată cu capul peste poartă de Erico, iar UTA prindea curaj. Pressingul lui Roger a dat rezultate în minutul 39, când arbitrul a pedepsit cu fault mâna pusă în gâtul utistului de Ghiță.

Lovitura liberă de la 18 metri a fost executată de Hora la o jumătate de metru peste transversală și tot printr-un șut de la distanță au fost periculoși și oaspeții. Chiar înainte de ultimul fluier al reprizei, tot după un șut de la distanță al lui Ciobanu, Luckassen a deviat balonul din mijlocul careului, dar Iacob s-a întins și a resșpins balonul.

Neinspiratul Hora

Actul secund s-a reluat cu Mățan pe teren pentru teamul lui Rednic, dar cu tot la fel de puține idei la construcția jocului pentru Viitorul. În schimb arădenii au combinat ceva mai bine în jumătatea adversă, dar Hora nu a fost în zi de finalizare. La pasele excelente ale ale lui Roger jr. și Oroian, fostul atacant al FCSB-ului a preluat de fiecare dată greșit balonul în careul advers, nemaiapucând nici măcar să tragă la poartă. Buturile le-au încercat juniorul Rusu și „internaționalul” Albu, dar de la prea mare distanță ca să-i pună probleme lui Cojocaru.

Neputincioși nici în superioritate numerică

Viitorul a fost pur și simplu inexistentă în ofensivă în partea a doua, dar nici UTA nu a mai reușit mare lucru pe final, chiar dacă a jucat cu un om în plus după eliminarea lui Ghiță (min. 83). Albu a încercat un șut cu exteriorul din interiorul careului, dar exact în brațele lui Cojocaru, pentru ca singura ocazie mai răsărită purtată de noua achiziție, Liviu Antal, să fie finalizată de acesta cu un șut în blocajul lui Dobrosavlevici.

După trei minute de prelungire, Rusandu a certificat cea de-a doua remiză stagională dintre cele două echipe, punctul folosindu-le constănțenilor să urce din nou pe loc de play-off. În schimb, arădenii își încheie seria de patru eșecuri consecutive, dar rămân fără victorie de la istorica deplasare din fieful campioanei CFR.

Viitorul urcă pe locul 6, de play-off, cu 21 de puncte. Dobrogenii sunt la egalitate cu Chindia Târgoviște.

FINAL: UTA Arad – Viitorul 0-0

 

FINAL DE MECI!
Min86: SCHIMBARE! Iese Florian Haită, intră Mladen

Min83: CARTONAȘ! Ghiță vede al doilea galben și este eliminat!
Min79: SCHIMBARE! Romario Benzar este înlocuit cu Dussault
Min74: SCHIMBARE! Iese Roger, intră Roșu! Miculescu intră în locul lui Denis Rusu
Min67: SCHIMBARE! Ies Ely Fernandes și Radu Boboc, intră Sabala și Florian Haită
Min61: SCHIMBARE! Liviu Antal revine în Liga 1! Intră în locul lui Oroian
Min60: Cojocaru intervine excelent în fața arădenilor, care se apropie periculos de poarta adversă
Min53: CARTONAȘ!
Roger este avertizat
Min46: SCHIMBARE! Mățan intră în locul lui George Ganea

PAUZĂ: UTA – Viitorul 0-0

Min39: CARTONAȘ! Virgil Ghiță este avertizat
Min25: OCAZIE! Gazdele au priam mare șansă, dar Denis Rusu nu reușește să spargă gheața
Min1: A început meciul

ECHIPELE DE START:

UTA: Iacob – Simo, Benga, Erico, Tomozei, Rusu, Modestas, Albu, Oroian, Roger, Hora
Rezerve: Balauru, Melinte, Ilie, Miculescu, Roșu, Antal
Antrenor: Laszlo Balint

VIITORUL: Cojocaru – Boboc, Dobrosavlevici, Ghiță, De Nooijer – Benzar, Artean, Ciobanu – Ely Fernandes, Luckassen, Ganea
Rezerve: Căbuz, Sabala, Mățan, Grameni, Babunski, Dussault, Mladen, Pitu, Haită
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Lucian Rusandu // A1: Imre-Laszlo Bucsi; A2: Stelian Slabu


Gazdele au terminat anul cu moralul la pământ, după ce au pierdut clar și cu Astra, chiar pe teren propriu, scor 0-6. De cealată parte, Viitorul are moralul excelent după ce a câștigat restanța cu Hermannstadt: 2-1.

Este doar a doua confruntare dintre cele două formații. Prima întâlnire directă a avut loc în tur: a fost 1-1, pe stadionul din Ovidiu.

UTA – Viitorul | Cine transmite meciul la TV

Partida dintre UTA și Viitorul va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Sport+.

Un meci important, dificil, împotriva unei echipe cu pretenții clare pentru play-off. Viitorul are prima șansă și nu doar pe hârtie, ci datorită omogenității și a faptului că, deși nu au încheiat sezonul de toamnă tocmai fericit, au o victorie importantă în acea restanță jucată acum câteva zile. E clar că vor veni aici cu obiectivul de a câștiga cele trei puncte. O echipă de posesie, cu calitate foarte bună în compartimentul ofensiv”, a spus Laszlo Balint, înaintea meciului cu Viitorul.

„Ei au mai adus jucători, nu știm dacă s-au integrat, dar din punct de vedere al calității, UTA a arătat bine. Am luat mai mulți jucători din academie, avem lot numeros, pentru că urmează o perioadă cu meciuri din trei în trei zile. Sunt plăcut impresionat de cei de la academie”, a declarat Mircea Rednic.

 

The post UTA – Viitorul 0-0! Remiză albă pe o ninsoare ca-n povești! Echipa lui Rednic, cu om în minus | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă