UTA trebuie să se trezească. Urmează sancțiuni?

6 zile in urmă 11

19 September 2022 11:53

Prestația slabă din meciul cu Hermannstadt, semnal de alarmă pentru antrenorul Ilie Poenaru.

Scris de Leo Sfâra - Prestația slabă din meciul cu Hermannstadt, semnal de alarmă pentru antrenorul Ilie Poenaru.

ARAD. UTA a pierdut, oarecum neașteptat, meciul cu Hermannstadt, știindu-se faptul că la Arad se câștigă greu. De fiecare dată, jucătorii erau împinși de la spate de către public, dar iată că de această dată nu au mai reușit să evite înfrângerea. A existat un semnal de alarmă și la precedentul joc de acasă, cu Chindia, când oaspeții au fost la doar câteva minute de cucerirea celor trei puncte.

E drept, acum victoria sibienilor a venit la ultima fază a meciului, care a fost precedată de o acțiune a UTA-ei în careul advers, care se putea solda cu gol și victorie. Dar, nu a fost să fie.

Cine-s vinovații?

Ilie Poenaru a declarat, imediat după meci, că e înfrângerea sa. A venit, apoi, „secundul” său, Marin Dună, care a explicat puțin cum au stat lucrurile.

„Problema e că nu am fost pregătiți mental pentru acest joc, pentru că această echipă care ne surprinde câștigă încă odată. Băieții nu au fost concentrați, ăsta e cuvântul. Le-am atras atenția în cursul săptămânii dar probabil s-au gândit așa… Când o echipă care vine din Liga 2-a câștigă trei meciuri în minutul 94 – cu autogoluri, în fine – jucătorii se gândesc că trebuie să apară și înfrângerea, așa cum se spune în fotbal. Așadar, asta e părerea noastră că jucătorii nu au venit pregătiți mental pentru acest joc. Sigur, e și vina noastră că nu am făcut mai mult ca să-i aducem cu picioarele pe pământ, mai ales că i-am simțit un pic mai relaxați mental încă de când s-a terminat meciul precedent. Vom analiza cu conducerea și cu ei marți, când ne reunim, ca să aflăm și punctul lor de vedere și vom vedea ce vom decide” – a declarat Dună.

Urmează sancțiuni?

Nu putem fi de acord cu ceea ce s-a întâmplat, deoarece jucătorii sunt plătiți cu bani grei, salarii de mii și mii de euro, tocmai pentru a fi concentrați la joc, la fotbal. Jucătorii trebuie să se trezească, iar Ilie Poenaru trebuie să aibă grijă de acest aspect. Probabil, de aceea a și zis că e înfrângerea sa.

Dună aduce vorba de o analiză. Probabil, ar fi cazul și de ceva sancțiuni. Utiștii trebuie să știe o două înfrângeri la rând te aruncă în partea a doua a clasamentului, acolo unde apele sunt tulburi, cum se spune.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă