UTA și-a oprit la cinci meciuri seria pozitivă. Laszlo Balint: „E dureros că pierdem după o fază ușor de gestionat! E o liniște de mormânt la meciuri, dar nu ne ascundem în spatele absenței suporterilor”

2 luni in urmă 3

Ca și în turul campionatului, cea mai bună serie pozitivă a UTA-ei se oprește după cinci meciuri. Campioana CFR Cluj i-a produs „Bătrânei Doamne” primul eșec de pe 31 ianuarie încoace chiar la Arad (scor 1-0), unde „roș-albii” nu au mai câștigat din octombrie 2020.

Impresia a fost că trupa gazdă putea scoate măcar un punct din acest meci, cu condiția să nu fi căzut și ea pradă colaborării dintre Deac și Vinicius la fazele fixe. Reușita din minutul 68 a brazilianului a trimis toate punctele pe Someș.

Laszlo Balint: „În final a câștigat echipa mai bună și mai experimentată”

La final, Laszlo Balint și-a amintit că și la Mediaș echipa sa a scos mingea din poartă după un moment static al adversarului.

„E dureros că în urma unei faze pe care am analizat-o, pe care am discutat-o, pierdem trei puncte. În plus, este al doilea meci consecutiv în care primim gol în urma unei faze fixe, responsabilitea jucătorilor ar trebui să fie mai mare, chiar maximă. Asta este, se întâmplă, mă bucur că am avut momente în care am pus probleme și interpretat foarte bine lucrurile pe care le-am pregătit, dar, din păcate, nu am fructificat nici una dintre ocaziile, situațiile pe care ni le-am creat. Ne-a lipsit ultima execuție, ultima pasă și nu am reușit să fructificăm acele slăbiciuni din apărarea CFR-ului. Analizând tot ce s-a întâmplat în timpul meciului, ocaziile pe care CFR și le-a creat în repriza a doua, cred că a câștigat echipa mai bună și mai experimentată. Așadar, rămânem cu mica satisfacție că am reușit să-i punem și probleme campioanei en-titre, dar și regretul că pierdem dintr-o fază destul de ușor de gestionat. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că deja a devenit marcă înregistrată pentru CFR: corner bătut impecabil, apariție Vinicius și trei puncte în dreptul lor. Este o lecție în plus pentru noi, trebuie să rămânem și cu părțile pozitive din acest meci, pentru că au fost și nu puține. Dar, este clar că mai avem mult de muncă și este clar că avem nevoie, poate, de mai multă calitate ca să marcăm mai mult, să fim mult mai periculoși în jumătatea adversă. Important este că echipa este într-o ușoară creștere. Și la Mediaș, în prima repriză, am practicat un fotbal bun, astăzi la fel. Progresăm ușor-ușor, ne îndreptăm spre ceea ce ne dorim ca exprimare, păcat că azi am terminat fără să obținem nimic”, a spus antrenorul UTA-ei la finele disputei cu noul lider al Ligii 1.

„Stadionului îi lipsește energia pozitivă”

UTA rămâne cu 8 puncte cucerite pe teren propriu din totalul de 33.

„Din păcate, pe stadion este o liniște de mormânt la meciuri. E clar că parcursul nostru de acasă nu este cauzat de lipsa suporterilor, dar este evident că prezența lor în tribună ne-ar fi adus un plus de spirit, emulație și energie. Cred că acestui stadion asta îi lipsește, energia pozitivă care venea din tribune, dar noi ca antrenori și jucători trebuie să analizăm foarte bine ce avem de făcut pentru a obține puncte. Nu putem să ne ascundem în spatele acestei absențe a suporterilor noștri din tribune. E important să avem aceeași abordare, e important să credem, să nu fim timorați de asta…Că vezi Doamne jucăm iar acasă. Trebuie să luptăm pentru fiecare fază, să ne redresăm și să scăpăm de acest blestem, de acest parcurs nefericit pe care îl avem pe propriul stadion”, a mai punctat Balint.

Adrian Petre și Ioan Hora, în nota echipei

La finalul primei reprize, Adrian Petre a semnat una dintre ratările campionatului. Fostul internațional de tineret nu a reușit să trimită pe spațiul porții mingea venită în 6 metri de la Roger.

„Atacanții au nevoie de reușite pentru a avea o mai mare încredere în ei. Din păcate, Petre nu a reușit să fructifice acea ocazie mare pe care a avut-o în finalul primei reprize. Am sperat să aducem plusul necesar cu Hora, mai ales că a fost decisiv etapa trecută. Ambii au avut o prestație în nota echipei, cu momente bune și mai puțin bune. E important ca toată lumea să înțeleagă că pentru a obține puncte în acest final de sezon regular trebuie să ne ridicăm cu toții nivelul și să încercăm să rămânem pe același spirit. Felicitări băieților pentru acest spirit arătat astăzi, dar am avut momente în care, din păcate, am făcut anumite greșeli tehnice ce ne-au costat în final”, a mai afirmat tehnicianul arădenilor.

După ce a fost întrecută de Chindia pe locul 7, UTA riscă să termine runda cu numărul 26 a Ligii 1 și sub FC Argeș, care pare a avea un meci facil acasă, cu Poli Iași.

The post UTA și-a oprit la cinci meciuri seria pozitivă. Laszlo Balint: „E dureros că pierdem după o fază ușor de gestionat! E o liniște de mormânt la meciuri, dar nu ne ascundem în spatele absenței suporterilor” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă