UTA – Rapid se joacă cu casa închisă, suporterii acuză autoritățile locale că au construit un stadion prea mic!

1 lună in urmă 19

După cum era de așteptat, biletele la meciul de vineri, dintre UTA și Rapid, din cadrul etapei a 8-a a Ligii 1, au trecut ca pâinea caldă la Arad. La finalul zilei de marți, conducerea grupării de pe Mureș a anunțat ocuparea tuturor locurilor puse în vânzare pentru disputa cu giuleștenii, adică 8500, conform protocolului în vigoare ce nu permite ocuparea a mai mult de 75% a capacității arenelor sportive.

O parte dintre susținători și-a asigurat prezența pe stadionul „Francisc Neuman” încă de săptămâna trecută, când a putut cumpăra bilete la pachet pentru amicalul cu sârbii de la Kolubara, dar și disputa cu giuleștenii.

Prin urmare, astăzi, când punctele de vânzare s-au deschis, mai erau de dat în jur de 3500 de tichete. Marea parte s-au vândut fizic și asta pentru că la coadă au stat sute de persoane și fiecare dintre ele a putut cumpăra câte trei bilete. Ceva locuri s-au dat și online, mai ales la cele două peluze, iar în mediul online au apărut destule critici pe această temă.

UTA – Rapid se joacă cu casa închisă, suporterii acuză autoritățile locale că au construit un stadion prea mic!

Fanii UTA-ei se așteptau să mai poată ocupa locuri și la tribunele I și II prin achiziție online, dar doar cei mai norocoși și… cu conexiune mai bună la internet au reușit. Apoi, când clubul a anunțat Sold Out-ul au curs înjurăturile pe adresa autorităților locale pentru că au construit un stadion prea mic pentru dragostea arădenilor pentru culorile „roș-albe”. Capacitatea totală a noii arenei „Francisc Neuman” este de 11.526 de locuri, iar construcția a durat 6 ani și două luni de zile.

Disputa dintre UTA și Rapid trezește interesul susținătorilor arădeni din două mari motive. Primul e legat de poziționarea în clasamentul Ligii 1 a celor două echipe, echipa favorită chiar având șansa să urce de pe 3 pe 2 în cazul unui succes vineri seara (ora 21). Cel de-al doilea are ca „izvor” rivalitatea cu susținătorii giuleșteni, înfrățiți cu primii dușmani sportivi ai utiștilor, timișorenii de la Poli.

Oricum, e al treilea sold-out stagional pentru UTA, după cele cu FCSB, CS U Craiova și Farul Constanța, cu mențiunea că la meciul cu echipa lui Gigă Hagi au avut acces pe stadion doar 5500 de suporteri. Așadar, doar FC Voluntari nu a umplut arena din Calea Aurel Vlaicu la precedentul joc pe teren propriu al lui Ioan Hora et.comp.

The post UTA – Rapid se joacă cu casa închisă, suporterii acuză autoritățile locale că au construit un stadion prea mic! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă