UTA Arad, unicul club de acord cu introducerea celui de-al doilea fotbalist „under” în Liga 1! Laszlo Balint: „Am îmbinat mereu partea de randament cu dezvoltarea tinerilor”

2 săptămâni in urmă 33

Concluzia discuțiilor de miercuri, de la Liga Profesionistă de Fotbal, a fost aceea că 15 din cele 16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21, dintre care unul cel puțin 45 de minute.

Din informațiile ProSport, doar UTA a făcut notă discordantă, iar Laszlo Balint a confirmat, oarecum, acest lucru ieri.

UTA Arad, unicul club de acord cu introducerea celui de-al doilea fotbalist „under” în Liga 1. „Ne-am bazat pe tineri”

La conferința de presă dinaintea meciului cu Chindia (sâmbătă, ora 15), antrenorul arădenilor a recunoscut că a avut o discuție pe acest subiect temă cu șefii clubului.

Eu cred că pentru toată lumea a fost evident că UTA s-a bazat pe tinerii jucători și nu neapărat prin prisma aceste reguli, cât prin prisma faptului că este unul din reperele strategiei noastre sportive. Și anume să sprijinim această dezvoltare a tinerilor jucători. Eu am mai spus-o, până la urmă obligativitatea nu este neapărat o cale prin care se dezvoltă fotbalul românesc, dar dacă asta este decizia, ne supunem. Eu ca antrenor am încercat tot timpul să îmbin partea de randament a echipei cu această dezvoltare a tinerilor jucători.

Foarte rar am schimbat jucătorii după puține minute pe teren, am încercat să le dau încredere, totul ține de modul în care ei abordează această oportunitate care li se creează din partea Federației prin această regulă. Concluzionând, este decizia conducerii până la urmă. Eu mi-am exprimat punctul de vedere în ceea ce privește partea stict sportivă, mai departe chiar nu știu ce s-a transmis de către club spre LPF sau Federație. Dar, probabil, că acest aspect de sprijinirea dezvoltării tinerilor jucători primează”, a subliniat astăzi Balint.

Burleanu păstrează regula jucătorului sub vârstă, dar vorbește și despre un compromis cu echipele de Liga 1

Răspunsul din partea Federației Române de Fotbal a venit și el la finalul ședinței de Comitet Executiv, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu. Acesta din urmă a anunțat că regula U21 a fost păstrată în actuala formulă, doar că lucrurile se pot schimba dacă, din sezonul următor, se va reveni la 3 schimbări. Doar în acest caz al doilea fotbalist eligibil reprezentativei de tineret va trebui să joace minim 45 de minute. Însă, Burleanu a adus în discuție și un eventual compromis făcut cu formațiile din Liga 1.

Dacă cluburile din L1 nu sunt de acord cu această propunere, atunci putem să găsim o variantă de compromis. Dacă echipele din Liga 1 vor avea în primul <<11>> cel puțin 7 fotbaliști formați la nivel național și totodată să crească cu cel puțin 10% cheltuielile cu propriile academii, atunci membrii Comitetului Executiv vor fi de acord pentru a renunța la obligativitatea celui de-al doilea jucător Under.

O asemenea măsură ar putea contribui și la reducerea numărului de jucători străini fără o mare valoare. Am putea crește și numărul de locuri de muncă pentru jucătorii români”, a mai transmis șeful de Casa Fotbalului.

Negoescu, vizat de un debut pe finalul acestui sezon: „Are entuziasm, are potențial, totuși trebuie să avem rădare”

Pe finalul acestui sezon, mai ales dacă arădenii liniștesc lucrurile în zona play-out, sunt șanse mari să mai asistăm la cel puțin un debut în Liga 1 din rândul juniorilor de la Academia UTA. Cel vizat este Claudiu Negoescu, mijlocașul de bandă de 18 de ani care se afirmă etapă de etapă în Liga Elitelor.

Deocamdată nu îl folosim pe Negoescu, avem soluții acolo, dar, e clar, eu sunt mulțumit de el. Îmi place tare mult cum a venit la antrenamentele primei echipe și cum s-a integrat, pentru că și din punct de vedere fizic pentru un copil de vârsta lui nu e ușor să facă acest salt de la nivelul antrenamentelor de la juniori către ceea ce înseamnă antrenament la prima ligă. Are entuziasm, are potențial și, cu toate astea, nu trebuie să așteptăm minuni de la el. Dacă negoescu este bun la juniori, nu înseamnă neapărat că va fi foarte bun și la nivel de prima ligă.

Trebuie să avem răbdare,  el trebuie să parcurgă niște pași. Este un copil cu potențial, am și avut discuții cu el, este clar că suntem foarte atenți la procesul lui de dezvoltare, însă vorba cuiva, să nu ne facem iluzii ca să nu avem deziluzii. Deci, trebuie să luăm lucrile treptat, trebuie să încurajăm această dezvoltare pas cu pas și nu trebuie să ne entuziasmăm de la un meci foarte reușit făcut de Negoescu sau oricare alt tânăr jucător la nivel de juniori”, a spus Laszlo Balint despre fotbalistul crescut de FCSB, venit însă din Italia la UTA în urmă cu un an și jumătate.

Joi, Răzvan Burleanu a anunțat că noul sezon de Liga 1 (2021-2022) va începe pe 17 iulie și se va termina pe 21 mai.

 

The post UTA Arad, unicul club de acord cu introducerea celui de-al doilea fotbalist „under” în Liga 1! Laszlo Balint: „Am îmbinat mereu partea de randament cu dezvoltarea tinerilor” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă