USR vrea ca referendumul „Fără penali” să fie organizat odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie/ Inițiativa care a strâns peste 1 milion de semnături este blocată de 2 ani în Parlament

5 luni in urmă 31

USR vrea ca referendumul „Fără penali” să fie organizat odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, a transmis partidul, duminică, printr-un comunicat de presă.

USR a mai propus organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, dar inițiativa a fost blocată în Parlament de PSD. Proiectul ”Fără penali în funcții publice” a strâns peste un milion de semnături, dar este ținut pe loc de doi ani de zile, de către majoritatea parlamentară.

”Astăzi se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali. USR a propus votarea inițiativei anul acesta și organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naționale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus. USR revine cu o nouă propunere și susține votarea inițiativei pe 6 noiembrie în Senat și organizarea referendumului odată cu alegerile naționale din 6 decembrie. Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale și să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere și nu au făcut nimic pentru oameni. Fără Penali trebuie să ajungă literă de Constituție!”, se arată în comunicatul transmis de USR.

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă