USR spune că nu votează guvernul Ciucă. „Nu va fi votat nici de toţi parlamentarii PNL. Dacă va trece, va fi cu voturile PSD”

1 lună in urmă 12

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 18:22

0 citiri

USR spune că nu votează guvernul Ciucă. „Nu va fi votat nici de toţi parlamentarii PNL. Dacă va trece, va fi cu voturile PSD”

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuş Moşteanu a anunţat, vineri, că USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, el precizând că singura şansă ca acest guvern să treacă este cu susţinerea PSD şi atunci vom avea o guvernare PNL-UDMR-PSD. Moşteanu a arătat că nici măcar toţi parlamentarii PNL nu vor vota acest Executiv, pentru că parlamentarii lui Ludovic Orban nu sunt de acord cu acest guvern, după demisiile din grupuri.

”USR a luat act de decizia PNL de a veni cu un guvern minoritar în Parlament. USR nu va vota acest Guvern minoritar, aşa cum am spus în nenumărate rânduri. USR doreşte refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR”, a spus Moşteanu.

El a arătat că, prin această decizie a PNL, criza se va prelungi. ”Dacă acest guvern va trece, va trece prin voturile PSD şi vom avea un guvern PNL-UDMR-PSD”, a mai spus Moşteanu, arătând că acest guvern nu va fi votat nici măcar de toţi parlamentarii PNL, după demisiile din grupurile parlamentare a apropiaţilor lui Ludovic Orban.

El a mai arătat că, dacă PNL avea vreun plan pentru refacerea coaliţiei, flexibiliza mandatul şi se aşezau la masă pentru negocieri. ”Astăzi, avem o decizie clară a PNL, de a merge cu un guvern minoritar”, a mai afirmat Ionuţ Moşteanu.

Reprezentantul USR a precizat că PNl trebuie să vină cât mai repede cu acest guvern la vot, pentru a nu mai prelungi criza politică.

”Probabil au discutat cu PSD şi au avut o înţelege pentru susţinerea acestui guvern minoritar PNL-UDMR”, a explicat Moşteanu faptul că liberalii nu au dorit să flexibilizeze mandatul pentru a reface coaliţia.

Citeste si:

 Fără miniștrii care au votat moțiunea împotriva lui Cîțu SURSE

Liberalii ar dori o refacere a coaliţiei cu cei de la USR, dar în anumite condiţii, şi anume ca structura Executivului să se păstreze la nivel de portofolii, însă miniştrii propuşi de USR...

 „Matematic, guvernul nu are şanse să treacă. Nu am o experienţă politică dar, prin votarea acestui guvern se poate câştiga timp”

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, vineri, după şedinţa Biroului Executiv al PNL în care s-au aprobat programul de guvernare şi Cabinetul minoritar PNL-UDMR, că la cum arată...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă