USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu: „România e condusă de un guvern fără legitimitate politică”

1 lună in urmă 24


USR PLUS a depus, vineri seara, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, la scurt timp după ședința de coaliție care a avut loc la Palatul Victoria, unde liderii coaliției nu au reușit să ajungă la un consens. Documentul are aproape trei pagini, iar aceștia îl acuză pe premier că folosească banii publici pentru interesele de partid.


USR PLUS și AUR au depus vineri seară la Parlament moțiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”. Documentul de aproape trei pagini este semnat de 122 de parlamentari.


„România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România”, se arată în începutul textului moțiunii de cenzură.


Mai mult, aceștia îl acuză pe premier că folosește banii publici pentru interesele de partid.


„Din păcate, premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național. Fără să instituie criterii clare de selecție a proiectelor, de monitorizare și auditare a acestora, Planul național de investiții „Anghel Saligny” este doar o pușculiță de partid”, se mai arată în textul moțiunii de cenzură.


De asemenea, aceștia îi reproșează premierului problemele cu legea avute în Statele Unite ale Americii: „O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România”, se arată în textul scris de AUR și USR PLUS.


„A fost depusă moțiunea de cenzură, sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier și coaliția să meargă mai departe. Folosim procedura parlamentară pentru a ajunge să lucrăm cu un alt premier în coaliția cu PNL și UDMR”, a anunțat Dan Barna, vineri seara, în conferința de presă susținută în Parlamen la scurt timp după depunerea moțiunii de cenzură.Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului s-au reunit, vineri noapte, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR. Şedinţa a început la ora 23:00 şi este în sistem online.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă