USR PLUS: Florin Cîțu a devenit dependent de putere ca Liviu Dragnea. PNDL e mită politică

1 lună in urmă 26


„Florin Cîţu a devenit dependent de putere, la fel ca Liviu Dragnea. Prin deciziile luate în ultimele zile, Florin Cîțu a subminat reforma justiției și a adoptat un nou program de jefuire a banilor publici”, susține USR PLUS. într-o postare pe Facebook, preluată de G4Media.


Partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș susține că PNDL3, a cărui avizare a divizat Coaliția și declanșat criza politică, este o mită politică și îi cere demisia lui Florin Cîțu, care a refuzat însă în repetate rânduri să plece din fruntea guvernului.


Actual a criză guvernamentală a pornit odată cu revocarea ministrului justiției, Stelian Ion, pe care Florin Cîțu l-a acuzat de șantaj prin lipsa avizării Programului de investiții Anghel Saligny, decizie care a dus la solicitarea USR-PLUS de schimbare a premierului.


Vineri, la scurt timp după ce premierul Cîțu a anunțat, că a adoptat proiectul programul „Anghel Saligny” în ședința de Guvern de la care au lipsit miniștrii de la USR PLUS, aceștia au transmis că adoptarea proiectului reprezintă „un nou abuz marca OUG 13”.


„PNDL 3 nu este altceva decât o mită politică, prin care se irosesc sume colosale fără niciun fel de control. Asta a făcut și Liviu Dragnea, la vremea lui. Nu a vrut să se încurce cu avizele legale și de aceea l-a demis pe ministrul Justiției, care nu a vrut să execute ordinele și să încalce legea. Nu avem cum irosi 10 miliarde de euro de dragul alegerilor interne din PNL. USR PLUS nu va gira așa ceva, indiferent de miza personală a lui Florin Cîțu, care este dispus, în goana după putere, să arunce țara în criză. Astăzi, Florin Cîțu nu e cu nimic mai bun decât Liviu Dragnea. Demisia!”, arată USR PLUS, pe Facebook, în postarea de sâmbătă.


Vineri seară, USR-PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. După ce vineri seară nu s-a întrunit cvorumul pentru a se lua act de depunerea moţiunii de cenzură, ședinţa online a Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, convocată sâmbătă dimineață, a fost amânată pentru a doua oară și va avea loc luni, la ora 12.00.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă