USR PLUS amenință că nu va susține programul de 50 de miliarde de lei anunțat de Cîțu și Orban pentru primari

2 luni in urmă 47

USR PLUS transmite că susține dezvoltarea localităților rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice”. Banii din PNDL 1 și 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtași în replicarea unor practici de alocări discreționare de bani către clientela de partid și cu investiții fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale”, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

„În ciuda declarațiilor din spațiul public nu a existat un acord în coaliție pe acest program. USR PLUS susține organizarea unei dezbateri largi pe tema programului de dezvoltare locală pentru a nu repeta ceea ce a făcut PSD. Există deja o serie de recomandări EFOR de care trebuie să ținem cont pentru a avea rezultate. Inclusiv structurile autorităților publice locale trebuie să fie consultate cu privire la nevoile reale de investiții pe care le au în acest moment și de capacitatea locală de a susține aceste investiții”, mai transmit reprezentanții partidului.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 și 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici și un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării. Dezvoltarea locală se face doar cu cofinanțare locală pentru orice fel de investiție din bugetul național”, mai transmite USR PLUS.

USR PLUS a cerut în ședința de Guvern o evaluare a rezultatelor PNDL 1 și 2 și propune reluarea subiectului la următoarea ședință a coaliției cu cifre pe masă.

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă