USR nu votează bugetul pe 2022: ”Este al minciunii și al hoției. A fost făcut pentru clientela politică”

4 săptămâni in urmă 19

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 18:01

68 citiri

 ”Este al minciunii și al hoției. A fost făcut pentru clientela politică”

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a anunţat miercuri, 22 decembrie, în Parlament, că USR nu va vota bugetul pentru anul 2022 pentru că este unul ”al minciunii şi al hoţiei”. La rândul ei, deputata USR Cosette Chichirău a acuzat coaliția că a construit bugetul pentru clientela politică.

Bugetul pentru anul 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei care se bazează pe o altă minciună şi anume că vor creşte veniturile. Domnul Câciu a impus din pix venituri care vor veni din combaterea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor la bugetul de stat. De ce faceţi asta? Pentru că vă doriţi să creşteţi cheltuieli cu venituri pe care nu le aveţi! USR nu va vota acest buget”, a afirmat Năsui în plenul reunit, unde este dezbătut proiectul de buget pentru anul viitor.

Cosette Chichirău a afirmat că PSD a dovedit cât a fost la guvernare în anii trecuţi că este un partid iresponsabil financiar şi fiscal, deoarece înainte de a veni pandemia, aveam deficit excesiv.

”Aş vrea să vă vorbesc despre deficitul bugetar şi despre traseul lui de-a lungul anilor. PSD a făcut deficit pe timp de creştere economică, astfel încât, atunci când a venit pandemia, nu am avut rezerve şi am intrat în deficit excesiv. PNL a adus la guvernare un partid dezinteresat de discplină financiară şi fiscală. PSD a demonstrat că e iresponsabil financiar şi fiscal, iar prezenţa PSD într-o poziţie dominantă în coaliţie înseamnă că nu veţi reuşi să vă încadraţi în ţinta de deficit de 5,8%. Auzim an de an aceleaşi promisiuni: vom face autostrăzi, spitale, şcoli. An de la zero şi totuşi an de an avem bugete mari. Vrem să vedem că Guvernul face bugetul pentru români şi nu pentru clientela de partid. Însă coaliţia PSD-PNL face pentru clientela de partid, nu-i aşa? Pentru că, altfel, ar fi fost USR şi acum la guvernare. USR la guvernare a livrat. Domnilor şi doamnelor din PSD şi PNL aflaţi la guvernare, vrem să vedem rezultate în acest an pentru că aveţi un buget mare şi trebuie să livraţi. Vrem să vedem că livraţi pentru cetăţeni şi nu pentru clientela de partid”, a explicat Chichirău.

La dezbateri, premierul Nicolae Ciucă a declarat că bugetul răspunde aşteptărilor justificate ale societăţii, dar corespunde şi proiecţiilor de dezvoltare ale țării.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate şi votează, în plenul reunit de miercuri, proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru 2022.

Citeste si:

 E o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în buget

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, miercuri 22 decembrie, la Parlament, că partidul ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a proiectului bugetului de stat pe 2022, el acuzând...

 „Din nou PSD dă ţepe românilor prin felul în care a fost construit bugetul pentru anul 2022”

Dacian Cioloş a declarat luni, 20 decembrie, că „PSD dă din nou ţepe românilor prin felul în care a construit bugetul pe 2022”' şi a adăugat că acest buget nu respectă promisiunile...

Adevarul.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă