USR nu merge la consultările cu Iohannis. Dacian Cioloș: „Este nașul acestei monstruoase coaliții PSD-PNL- UDMR”

1 săptămână in urmă 19


Dacian Cioloș, președintele USR, a declarat, luni, într-o conferință de presă că nu va merge la consultările de la Cotroceni și l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „și-a abandonat rolul de negociator” și că este „nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR.”


„Preşedintele Klaus Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor şi s-a poziţionat ca fiind chiar naşul acestei monstruoase coaliţii PNL-PSD-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care din acest moment va deţine întreaga putere n statul român şi ştim ce s-a mai întâmplat când PSD s-a mai aliat cu PNL”, a declarat, luni, Dacian Cioloş, într-o conferință de presă.


USR era programat să intre la discuții cu președintele statului la ora 12:30. Dacian Cioloș a mai spus că partidul său va trece în opoziție și că nu va vota viitorul Guvern.


„PNL nu mai are nimic de-a face cu liberalismul în acest moment. USR nu va vota un guvern capturat de PSD, un partid care a masacrat legile justiției și care a gazat cetățenii români pe 10 august”, a mai precizat președintele USR”, a mai spus Dacian Cioloș.


Criticile lui Dacian Cioloș nu s-au oprit aici.


„PNL legitimează un guvern are are toate premisele să revină la metodele lui Nicolicea și Iordache când vorbim de jusiție. USR apără democrația și valorile liberale și europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și din Parlamentul European să ne asigurăm că miliardele de euro nu vor ajunte în conturile și în buzunarele clientelei PNL și PSD”, a mai punctat Dacian Cioloș.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă