Ursula von der Leyen promovează vaccinul AstraZeneca. Ce mesaj a transmis Președintele C.E. celor care au ezitări

1 lună in urmă 1

C.E. promovează vaccinul AstraZenecaC.E. promovează vaccinul AstraZeneca

Comisia Europeană dă asigurări că serul produs de AstraZeneca împotriva Covid-19 este sigur și eficient. Ursula von der Leyen a declarat că s-ar vaccina ”fără nicio ezitare.” 

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 13:01

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Aș face vaccinul AstraZeneca fără nicio ezitare, la fel ca în cazul produselor Moderna și BioNTech/Pfizer”, a declarat liderul european pentru publicația Augsburger Allgemeine.

Afirmațiile Președintelui C.E. vin în contextul dezbaterilor privind eficiența vaccinului și reacțiile adverse. 

Recent, Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că Marea Britanie a riscat autorizând produsul AstraZeneca prea rapid. În plus, un studiu german a arătat că, deși eficient, vaccinul are efecte adverse mai severe decât cele ale Pfizer și Moderna. 

Aceste dezbateri au încetinit rata de acceptare ale unuia dintre cele trei vaccinuri aprobate până acum în UE. 

În Germania, unde preferințele sunt pentru serul produs de BioNTech/Pfizer, un număr de vaccinuri AstraZeneca au rămas nefolosite, astfel că autoritățile caută soluții pentru a se asigura că serurile nu se vor pierde. Senatoarea Elke Breitenbach, membră a comisiei pentru afaceri sociale din Berlin, a propus ca dozele neutilizate să fie administrate celor 3.000 de persoane fără adăpost care trăiesc în centre provizorii din capitală, potrivit Agerpres. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă