Ursula von der Leyen cere mai multă deschidere în exporturile de vaccin: Europa exportă cel mai mult, dar e nevoie de reciprocitate

1 lună in urmă 3

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a pronunţat pentru o mai mare transparenţă şi reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri anti-COVID-19, într-un interviu pentru cotidianul italian la Repubblica făcând referire la disputele cu Londra şi Washington privind livrările de vaccinuri. 

''Cer o mai mare deschidere întrucât Europa se află printre regiunile din lume care exportă cel mai mult, dar este nevoie de reciprocitate'', a declarat Von der Leyen pentru publicaţia italiană, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Ea a adăugat că Uniunea Europeană se află în contact cu Regatul Unit în legătură cu exporturile de vaccinuri, însă a refuzat să ofere detalii despre discuţiile avute cu premierul britanic Boris Johnson.

Şefa executivului comunitar a spus că problema reciprocităţii şi a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte ţări membre la summitul UE din 25-26 martie.

Ea s-a declarat ''extrem de încrezătoare'' că obiectivul Europei de vaccinare a 70% din populaţia sa adultă până la finalul verii va fi atins în pofida recentelor suspendări şi amânări legate de vaccinul AstraZeneca, după ce au fost raportate efecte adverse, precum probleme de coagulare a sângelui, la persoanele cărora le-a fost administrat.

Ursula von der Leyen a adăugat că vaccinul Sputnik V, produs de Rusia, este încă în curs de analizare (pentru eventuala folosire în Uniunea Europeană, n.red.).

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă