Ursula von der Leyen: „Aş face vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori”

1 lună in urmă 1

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat, miercuri, că şi-ar face fără probleme vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, în timp ce oficialii europeni încearcă să găsească urgent modalităţi pentru ca dozele de ser refuzate de germani să nu se irosească, relatează Agerpres, care citează agenția Reuters.

Președintele Comisiei Europene a făcut aceste remarci în contextul în care cresc preocupările după ce, în urma unor remarci făcute de înalți oficiali de pe Bătrânul Continent, administrarea vaccinului AstgraZeneca a fost încetinită.

„Aş face vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, la fel ca produsele Moderna şi BioNTech/Pfizer’, a declarat von der Leyen publicaţiei Augsburger Allgemeine.

Acest sprijin pentru vaccinul AstraZeneca este cu atât mai surprinzător din partea ei cu cât intervine la o lună după ce Comisia Europeană a intrat într-o polemică acută cu AstraZeneca.

Comisia i-a reproşat companiei britanico-suedeze că ar fi dat prioritate Marii Britanii în faţa UE în furnizarea vaccinului, ceea ce AstraZeneca a negat.

Preferinţa pe scară largă pentru vaccinul BioNTech, de concepţie autohtonă, a făcut ca în Germania un număr în creştere de vaccinuri AstraZeneca să rămână nefolosite, oficiali şi politicieni s-au întrecut în a sugera modalităţi de a se asigura că serurile nu se vor pierde.

Senatoarea Elke Breitenbach, membră a comisiei pentru afaceri sociale din Berlin, a propus ca dozele neutilizate să fie administrate celor 3.000 de persoane fără adăpost care trăiesc în centre provizorii în capitala germană.

La rândul său, ministrul de interne Horst Seehofer a declarat anterior că vaccinurile neutilizate ar trebui să ajungă la poliţie.

În România, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre reacţiile adverse la vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca.

Asta în condițiile în care, conform cifrelor oficiale, cele mai multe reacții adverse din ultimele 24 de ore s-au produs după administrarea vaccinului AstraZeneca, 147, în comparație cu Pfizer, 53.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă