Ursul care a omorât un tânăr în Harghita va fi ucis. Ce spune ministrul Tanczos Barna

2 luni in urmă 20

În urma atacului unui urs care a avut loc vineri seară pe raza judeţului Harghita, în urma căruia un tânăr de 26 de ani a fost ucis, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat pe Facebook că s-au făcut formalitățile pentru „extragerea ursului”.

Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere, a precizat ministrul Tanczos Barna, care a subliniat că „ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”.

„Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a scris pe Facebook ministrul Mediului.

Trei bărbaţi au vrut să alunge ursul după ce animalul atacase o bovină

Bărbatul de 26 de ani, dat dispărut după ce alături de alte două persoane a încercat să alunge un urs care a atacat o stână din judeţul Harghita, a fost găsit mort în pădure sâmbătă dimineață. El avea numeroase răni.

Un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit de urs și transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava pentru îngrijiri, ulterior redirecţionat la Iaşi.

Cel de-al treilea bărbat care lucra la stână este cel care a sunat la 112.

Guvernul României a adoptat în şedinţa din 21 iulie o Ordonanţă de Urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie pentru specia urs brun.

Metodele de intervenție asupra urșilor sunt:

  • îndepărtarea prin diverse mijloace
  • tranchilizare și relocare
  • extragere prin eutanasiere sau împușcare.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă