URMĂRIȚI LIVE | Valeriu Gheorghiță anunță că etapa a III-a de vaccinare începe în județele cu rată de infectare mare

1 lună in urmă 2


Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, susține acum obișnuita conferință de presă săptămânală de la Palatul Victoria.


Principalele declarații făcute de Valeriu Gheorghiță:


Voi vorbi despre deschiderea posibilității de programare a persoanelor din etapa III-a pentru județele care au municipii cu rată de incidență cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Vă prezint aceste județe: Alba, Timiș, Brașov, Maramureș, Sălaj, Hunedoara, Cluj, GiurgiuÎn localitățile menționate (n.red - Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca și Giurgiu) va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a III-a, direct în platforma de programare, conform criteriilor de eligibilitateUrmează să punem în funcțiune încă 74 de noi centre de vaccinare din 15 martie, la nivel național, cu posibilitate de programare din 10 martie și demararea activităților de vaccinare propriu-zisă de luni, 15 martieAceste 74 de cabinete vor fi destinate de asemenea persoanelor vulnerabile, peste 65 de aniLista de așteptare va deveni operațională din 15 martieUn alt element important este posibilitatea ca fiecare persoană vaccinată cu cele două doze să poată să își descarce adeverința de vaccinare în format electronic, direct din RENV.

La discuția cu jurnaliștii mai participă Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, Florentina Furtunescu, de la Institutul Național de Sănătate Publică, și Călin Alexandru, directorul Direcției generale urgențe medicale din cadrul DSU.


Conferința de presă a lui Valeriu Gheorghiță vine după ce ieri, 8 martie, s-a renunțat la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca.


Autoritățile au motivat acest lucru prin „apariția noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor OMS”.


Aproape 60.000 de persoane cu vârsta peste 55 de ani s-au programat la vaccinarea cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă