Urmări pe termen lung ale COVID-19: Plămânii infectați arată mai rău decât ai celor mai înrăiți fumători

1 lună in urmă 35

Un chirurg din Texas spune că ar fi o situația unică ca radiografia plămânilor de la oricare dintre pacienții care au avut COVID să nu prezintă cicatrici dense. Ia asta va fi o adevărată problemă pentru toți cei care au supraviețuit virusului, potrivit CBS News.

Plămânii post-COVID arată chiar mai rău decât orice tip de plămân teribil afectat al unui fumător, pe care l-am văzut vreodată. Și se prăbușesc. Și se coagulează. Și lipsa respirației persistă … și așa mai departe.


Dr. Brittany Bankhead-Kendall într-un mesaj postat pe Twitter:

Bankhead-Kendall, profesor asistent de chirurgie la Texas Tech University, din Lubbock, a declarat pentru CBS News că toată lumea este îngrijorată pe bună dreptate în ceea ce privește rata de mortalitate a pacienților infectați cu COVID-19, dar pentru toți supraviețuitorii și oamenii care au dat rezultate pozitive, leziunile provocate de virus asupra plămânilor lucru este și va fi o problemă.

Chirurgul a tratat mii de pacienți de când a început pandemia, în martie.

Ea spune că pacienții care au prezentat simptome COVID-19 prezintă de fiecare dată o radiografie toracică severă, iar cei asimptomatici prezintă o radiografie toracică severă între 70% și 80% din situații.

Există încă oameni care spun: Mă simt bine. Nu am probleme, iar tu le faci radiografia toracică și constați că o au foarte proastă.


Bankhead-Kendall:

În fotografiile cu raze X ale unui plămân normal, al unui fumător și al unui plămân COVID-19 pe care Bankhead-Kendall le-a împărtășit cu CBS Dallas, plămânii sănătoși sunt ilustrați cu mult negru, care este în principal aer.

În plămânul fumătorului, liniile albe indică cicatrici și congestie, în timp ce plămânul COVID este umplut cu alb.

 Plămânii infectați arată mai rău decât ai celor mai înrăiți fumătoriFoto: CBS News

Dr. Amesh Adalja, expert în boli infecțioase și savant la Universitatea Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, susține că unii pacienți cu COVID-19 sever ar putea simți impactul în anii următori.

„Când cineva își revine de la pneumonie, indiferent dacă este vorba de o pneumonie bacteriană sau de o pneumonie virală, va dura ceva timp pentru ca radiografia toracică să se îmbunătățească”, a spus el.

El a spus că potențialele consecințe pe termen lung asupra sănătății sunt un alt motiv pentru care oamenii ar trebui să ia în serios avertismentele cu privire la boală.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă