Uraniu radioactiv, descoperit pe platforma unei foste fabrici din Bucuresti

1 lună in urmă 3

Sute de kilograme de uraniu radioactiv au fost descoperite pe platforma unei foste fabrici din Bucuresti, potrivit adevarul.ro.

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a sesizat autoritatile cu privire la descoperirea unor instalatii ce contin aproximativ 600 de kilograme de uraniu saracit, material radioactiv, pe platforma fostei fabrici Vulcan din Sectorul 4 al Capitalei, au precizat surse din Politie pentru G4Media.ro.

Descoperirea a fost facuta in urma demolarii unei hale, potrivit surselor.
Materialele vor fi ridicate si transportate pentru neutralizare de specialisti de la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara-"Horia Hulubei" (IFIN-HH).

Uraniul este utilizat de mai multe state pentru munitiile perforante utilizate la tancuri, care armate si avioane.

Citeste si:

Ghid complet pentru vaccinarea anti COVID-19 in etapa a III-a. Care sunt regulile, cum functioneaza lista de asteptare si ce sunt programarile estimativeDaniel Ghita, discurs agramat in Parlament: "Aceste fantome a trecutului ne urmareste si ne otraveste vietile si astazi"Cum a fost agresata in camera de hotel cantareata Laurette: "De ce crezi ca ai venit aici?" Marturii cutremuratoare ale artisteiInca un tronson din drumul expres Craiova-Pitesti a primit unda verde. Cati bani vor fi alocati pentru lotul de 31,7 kilometriFOTO Sahtior a fost distrusa pe "Olimpico", dar ea a plecat invingatoare. Cine e Olga, jurnalista care a dat "foc" Romei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă