UPDATE VIDEO Proteste impotriva presedintelui Lukasenko in Belarus: Protestatarii, asteptati cu tunuri cu apa si politisti insotiti de caini. Autoritatile au retinut circa 100 de protestatari

2 luni in urmă 29

Mii de oameni au iesit duminica, 20 decembrie, pe strazile din Belarus pentru a cere plecarea presedintelui Alexander Lukasenko, relateaza AFP.

Update ora 23:27

Autoritatile din Belarus au arestat duminica aproximativ 100 de protestatari participanti la marsul saptamanal de la Minsk, a afirmat un reprezentant al Ministerului de Interne, intr-un comunicat, transmite Reuters.

Stire initiala:

Peste 30 de persoane au fost arestate in total in Minsk, capitala Belarusului, si in alte orase, potrivit Centrului pentru drepturile omului Viasna, scrie HotNews.ro.

Politia patrula pe strazile din Minsk cu caini, iar mai multe tunuri de apa au fost mobilizate.

#Belarus Day 134. Happening right now in #Minsk. Belarusians are already on the streets - since the early morning. Today's rallies are called People's Tribunal.They are protesting against impunity of security forces who murdered and tortured citizens. No criminal case was started pic.twitter.com/dx4EaDnG46

- Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) December 20, 2020

Vineri, 18 decembrie, a fost semnat un acord care prevede ca trupele Garzii nationale din Rusia vor putea fi desfasurate in Belarus "pentru a asigura ordinea publica".

In Belarus au existat proteste in masa impotriva presedintelui Aleksandr Lukasenko in fiecare weekend de la alegerile prezidentiale contestate din urma cu cinci luni.

Rusia este cel mai apropiat aliat al Belarus, iar Vladimir Putin s-a angajat sa trimita trupe de mentinere a ordinii in Belarus daca vor fi necesare pentru reprimarea protestelor.

Lukasenko, in varsta de 66 de ani, a condus Belarus - o fosta republica sovietica din estul Europei care se invecineaza cu statele UE Polonia, Lituania si Letonia - timp de peste un sfert de secol.

Uniunea Europeana a refuzat sa-l recunoasca drept presedinte actual al Belarus, afirmand ca alegerile de la 9 august "nu au fost nici libere, nici corecte".

Zeci de mii de protestatari au fost retinuti de la alegeri, potrivit unei evaluari a ONU.

Citeste si:

Trupele ruse vor putea ''asigura ordinea publica'' in Belarus, potrivit unui nou acord publicat de guvernul de la Minsk

UPDATE VIDEO Noi proteste in Belarus impotriva presedintelui Alexander Lukasenko. Peste 300 de persoane, retinute la Minsk


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă