UPDATE VIDEO Citu: A fost adoptata OUG cu amanarea cresterii pensiilor si suspendarea voucherelor de vacanta

1 lună in urmă 1

Premierul Florin Citu a declarat, la finalul sedintei de Guvern din 18 februarie, ca vineri va fi prezentata legea bugetului pentru 2021 si ca a fost adoptat proiectul de lege pentru desfiintarea Sectiei Speciale. De asemenea, premierul a mai precizat ca a fost adoptata OUG cu amanarea cresterii pensiilor.

Anunturile premierului:

Deficitul bugetar ramane cum am stabilit. Deficitul ramane acelasi. Vor fi poate modificari in interior, la credite de angajament.

Este posibil ca la Ministerul Dezvoltarii sa fie buget mai mare la PNDL si la Compania Nationala de Investitii.

Acest buget care a primit in premiera aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal a primit aviz negativ de la CES.

Nu vom creste taxe, vom creste economia prin reforma si digitalizarea aparatului public.

A fost aprobata ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscale, mentinerea punctului de pensie, amanarea pana in 2022 a legii privind statutul personalului feroviar, taierea sporului de 30% pentru angajatii din prefecturi.

Voucherele de vacanta au fost amanate pentru 2022.

Am alocat resurse la acest buget la nivel istoric. Veti vedea ca executia este foarte buna.
Parlamentul va reaseza salarizarea si sporurile.

Daca economia Romaniei are o performanta foarte buna anul acesta, atunci pensiile vor creste mai mult. Acestea vor creste, din 2022, cu rata anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea salariului mediu brut.

Lucram la un proiect de lege pentru limitarea numarului de membri in CA la companiile de stat si a indemnizatiilor. Cred ca vor fi maximum 5 de membri intr-un Consiliu de Administratie.

La Sanatate bugetul total e de aproape 57 de miliarde de lei.

Stire in curs de actualizare

Citeste si:

Presupusele "dracoaice fara sutien" din Primaria Sectorului 1. Armand: "Asa e cand esti obisnuit sa te uiti doar la diamante"Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atentiDescoperirea facuta de firma de asigurari in cazul unei masini arse la o nunta. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs"Razboi crunt in instanta intre doua membre PSD celebre: "Ai bagat oameni la puscarie". Judecatori: "O chestiune de razbunare personala"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă