UPDATE Timisoara intra in carantina. Judetul Timis are o incidenta de peste cinci la mia de locuitori

1 lună in urmă 1

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis ca Timisoara intra in carantina timp de doua saptamani, alaturi de Giroc, Mosnita, Ghiroda si Dumbravita. Se asteapta ordinul DSU pentru momentul in care vor intra restrictiile in vigoare.

UPDATE - 16:54

"Am propus o abordare inteligenta a gestionarii pandemiei Covid-19 insa azi, in CJSU Timis, a castigat solutia minimului efort pentru administratia Timisoarei: carantina municipiului si a zonei periurbane. Solicit primarului Timisoarei un plan coerent de masuri anti-covid-19, bazat pe indicatori si cifre, care sa completeze carantina formala, cu speranta ca sutele de mii de cetateni afectati vor avea parte si de altceva in afara de restrictii inmultite si inasprite.

In asteptarea planului din partea persoanelor responsabile, ma voi adresa deopotriva Ministerului Sanatatii pentru alocarea unui numar suplimentar de vaccinuri si Ministerului Economiei pentru o compensatia atat de necesara operatorilor economici distrusi financiar de restrictii si inchideri obligatorii", a scris Alin Nica pe Facebook, presedintele CJ.

Primarul Dominic Fritz a sustinut introducerea orasului in carantina, pe cand presedintele CJ Timis, Alin Nica, spunea ca nu este cazul si ca autoritatile locale ar trebui sa intensifice controalele si sa gandeasca alte masuri pentru a convinge populatia sa respecte regulile, potrivit Tion.ro.

Masura intra in vigoare dupa ce Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, semneaza ordinul pentru carantina. Ar urma sa se aplice din 8 martie, ora 00:00.

Decizia de carantinare a fost luata cu 30 de voturi pentru, 4 impotriva si 4 abtineri.

Timis a inregistrat sambata 313 cazuri noi, ajungand la o incidenta de 5,48 la mia de locuitori.

Mai puteti citi:

Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii "de lux" care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCRAzi este Sambata mortilor, cunoscuta si drept Mosii de Iarna. Ce traditii trebuie respectateFortele Speciale ale SUA au ajuns in Serbia. Scopul misiunii in statul aflat sub influenta militara tot mai mare a Chinei si RusieiCe inseamna "valul 3 al pandemiei". Specialistii spun daca e cazul sa ne temem: "Este un context mai mult decat evident"Romanii se ineaca in valul de credite neperformante, dupa gura de aer data de amanarea ratelor

Citeste mai multe despre Timisoara carantina Covid 19

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă