UPDATE Masura radicala luata de Olanda si de Belgia: au suspendat zborurile dinspre Marea Britanie, dupa aparitia noii tulpini de COVID-19

2 luni in urmă 29

Guvernul de la Haga a suspendat, duminica, 20 decembrie, toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie pana pe 1 ianuarie. Decizia a fost luata dupa descoperirea in Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpina de COVID-19 identificata in Regatul Unit, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Ministerul olandez al Sanatatii "recomanda ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie sa fie limitata pe cat posibil prin limitarea si / sau controlul circulatiei pasagerilor provenind din Marea Britanie".

In acest moment, cazul descoperit in Olanda se afla in cercetare. Ancheta se desfasoara in colaborare cu serviciul municipal de sanatate (GGD) si va analiza cine este persoana in cauza, circumstantele in care a fost infectata si daca exista alte cazuri cunoscute.

Ofiterul medical sef al Angliei, Chriss Whitty, a anuntat, sambata, ca noua tulpina de coronavirus identificata in Regatul Unit se poate raspandi mai repede. Cercetatorii incearca sa afle daca aceasta produce o rata mai mare a mortalitatii.

Duminica, 20 decembrie, prim-ministrului belgian, Alexander De Croo, a anuntat ca si Belgia opreste toate legaturile aeriene, precum si pe cele feroviare prin Eurostar cu Marea Britanie, tot din cauza aparitiei noii tulpini de Covid-19.

Citeste si:

Medic: Noua tulpina a coronavirusului se raspandeste mai rapid in Marea Britanie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost alertata


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă