UPDATE Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier! Klaus Iohannis a desemnat deja înlocuitorul

2 luni in urmă 17

PNL a fost depășit de PSD în preferințele alegătorilor, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. Rezultatele alegerilor parlamentare sunt AICI!

UPDATE 20:20 / Klaus Iohannis a desemnat noul premier 

 Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale în guvernul PNL, a fost desemnat de Klaus Iohannis în funcția de premier interimar. 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.
- Comunicat Administrația Prezidențială

Nicolae-Ionel Ciucă,

Nicolae-Ionel Ciucă,

Ludovic Orban a demisionat 

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor. Negocierile trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru dreapta, cele care susțin orientarea nord-atlantică a României. 

Îmi închei mandatul după un an și o lună, perioadă extrem de dificilă pentru România. Cetățenii s-au confruntat cu o pandemie și cu o criză economică fără precedent”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă. 

Cine va conduce Guvernul, după demisia lui Orban

„Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului actual, care va fi desemnat de președintele României. Am încredere că în negocierile care vor fi demarate de președinte, vocea rațiunii va triumfa. Vreau să spun foarte clar. Demisia mea vreau să arate un lucru limpede, nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții”, a încheiat Ludovic Orban. 

Citește și alte știri despre alegerile parlamentare din România: 

Cine e AUR, partidul-surpriză de la alegeri, venit direct din galerie » Președintele „ultras” vrea să schimbe „Legea lui Mitică”: e liderul „Uniți sub tricolor”REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Schimbare MAJORĂ: cum arată scorul după numărătoarea de 99,91% din voturi! PMP prinde Parlamentul

Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia. „Nu mă cramponez de nici o funcție”. Variantele PNL de premier

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Cântăreața din România care a rămas fără bani în pandemie. Trăia în lux și a ajuns în sărăcie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă