UPDATE Ioan Niculae a intrat în direct și a dezvăluit unde se află: „Am început să mă pregătesc” » Când va ajunge în ţară

1 lună in urmă 1

UPDATE 22:45 / Ioan Niculae rupe tăcerea: unde se află

Ioan Niculae a avut o intervenție în direct la postul Antena3 și a dezvăluit unde se află în acest moment și de ce nu a putut fi găsit de autorități: „Sunt în Italia, la o clinică, internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veștii din România, că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încep să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară".

UPDATE 21:30 / Ioan Niculae, dat în urmărire

Poliția Română a emis un mandat „de executare a pedepsei cu închisoarea” pe numele lui Ioan Niculae. Patronul celor de la Astra apare în secțiunea „persoane urmărite”, de pe site-ul oficial al instituției. 

Ioan Niculae, condamnat la 5 ani de închisoare

În prima instanță, Ioan Niculae primit o sentință 3 ani și 6 luni. Procurorii au făcut apel, au cerut pedeapsa maximă, iar astăzi a venit verdictul. Patronul celor de la Astra a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În minuta ședinței se precizează că din cei 5 ani va fi scăzută perioada deje petrecută după gratii, la precedenta condamnare. E vorba de un an, 3 luni și 13 zile. 

Pe lângă această pedeapsă, lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale, informează G4Media.

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii? 

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Ioan Niculae a mai stat după gratii

Ioan Niculae a mai stat 6 luni în pușcărie, ca urmare a condamnării dintr-un dosar cunoscut drept "Mită pentru PSD", în care afaceristul solicita ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui. A fost eliberat în octombrie 2015.

Citește și alte știri despre Astra: 

EXCLUSIV Astra trebuie exclusă din Liga 1! Ioniță a recunoscut că s-a DOPAT, iar consecințele sunt dramatice!

Tatăl ei a fost bodyguardul lui Gigi Becali. Are 18 ani, e plină de tatuaje și practică cel mai violent sport

Libertatea

Playtech: Probleme mari cu rapelul Pfizer. Specialiștii cer întârzierea lui de urgență, ce se întâmplă
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă