UPDATE Elevii merg la școală până la intrarea în carantină, chiar dacă se depășește pragul de 6 la mie. Ordinul de ministru se modifică

4 săptămâni in urmă 1

Elevii vor merge la școală până când se va lua măsura carantinării, chiar dacă se depășește pragul de la 6 la mia de locuitori. În acest sens, va fi modificat ordinul comun de ministru referitor la scenariile din învățământ.

UPDATE 12.55. "Am stabilit cu ministrul Sănătății că vom modifica ordinul de ministru comun, în așa fel ca elevii să meargă la școală până la instituirea carantinei, cu restricțiile cunoscute, conform scenariilor.

Vom modifica sintagma <școlile intră în online la 6 la mie> cu sintagma <școlile intră în online la intrarea în carantină>", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Știrea inițială

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, îi ceruse ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ca școlile să rămână deschise chiar dacă este depășit pragul critic de 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu a cerut într-o adresă transmisă la Ministerul Sănătății ca unitățile de învățământ să nu se închidă până nu se declară carantina.

adresa-educatie-scoli bun Ministrul Educației îi cere lui Vlad Voiculescu ca școlile să nu se închidă până nu se declară carantină

Solicitarea vine în contextul în care, în această perioadă elevii susțin simularea examenului de Bacalaureat.

Ministrul susține în document că în școli se respectă măsurile de protecție sanitară mai mult decât în alte locuri.

Totodată, cererea este adresată pentru a se preveni agravarea pierderilor în educație și tulburările de socializare în rândul tinerilor.

Capitala a depășit pragul critic de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, potrivit prefectului Capitalei. Alin Stoica spunea cu o zi în urmă că depășirea acestui prag nu înseamnă automat impunerea carantinei.

Duminică, Sorin Cîmpeanu a transmis încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, „doar dacă situația epidemiologică o impune”. În susținerea acestui principiu, ministrul Educației face trimitere la un studiu Reuters care arată că „rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”. 

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, toți elevii trec la educația exclusiv online când este depășit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Editor : Georgiana Marina

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă