UPDATE Elena Udrea a ajuns la Curtea de Apel București: Nu mai sunt singură ca acum cinci ani, când mă puteam lupta ca un haiduc

1 lună in urmă 3

Judecătorii Curții de Apel București iau în discuție vineri cererea procurorilor anticorupție de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenție.

UPDATE 11.10. Elena Udrea a ajuns la Curtea de Apel unde a spus că nu are intenția să plece din țară și că are încredere că decizia de condamanare va fi schimbată de instanța superioară. Ea a declarat că va face apel și că are încredere că va avea câștig de cauză.

"M-am întors de bunăvoie din Costa Rica, nu cred că se pune problema ca eu să plec undeva câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România", a afirmat Udrea.

Ea a criticat decizia de condamnare despre care a spus că se răsfrânge și asupra copilului ei.

"Cred că nicio instanță nu poate menține decizia de la fond. Este dreptul meu să cred asta și să contest cu apel, asta voi face. Sunt un om liber, vreau să pot să îmi cresc copilul în libertate. Condamnarea a fost și asupra unui copil de doi ani care de ce ar suferi atât după atâția ani?  

Eu nu mai sunt singură ca acum 5 ani când mă luptam ca un haiduc", a afirmat Udrea.

Legat de blestemele la adresa judecătoarei, imediat după ce a aflat că este condamnată, ea le-a motivat că le-a făcut pe fond emoțional.


Știrea inițială

Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din țară. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România.

Al doilea motiv invocat de DNA se referă la declarațiile considerate belicoase, făcute de Elena Udrea după ce a fost condamnată, prin care a adresat blesteme judecătoarei care a condamnat-o. 

 "Nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar. 

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte", a spus Udrea la scurt timp după ce a fost condamnată.

Citește și:

Elena Udrea, după condamnarea la opt ani de închisoare: Un șoc. O blestem pe judecătoare să simtă copiii ei ce simte copilul meu

Editor : Georgiana Marina

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă