UPDATE Din lipsă de cvorum, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc doar sâmbătă de la 11.00, pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură

1 lună in urmă 28

După depunerea moțiunii de cenzură de către USR PLUS și AUR, s-a constat că birorurile permanetet ale Camerei Deputaților și Senatului nu s-au întrunit regulamentar, astfel că ședința pentru stabilirea calendarului moțiunii a fost amânată pentru sâmbătă, de la ora 11.00.

Conform surselor G4Media, președintele Senatului, Anca Dragu, lipsește din țară și și-ar fi delegat atribuțiile, astfel că nu ar fi fost regulamentară convocarea de la Senat.

Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

Reamintim că USR PLUS și AUR au depus vineri seara la Parlament moțiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari. Moțiunea de cenzură a venit după ce ședința coaliției s-a încheiat cu un eșec. Premierul Florin Cîțu a refuzat să demisioneze, USR PLUS a refuzat să continue într-un guvern cu Cîțu premier.

Vom reveni cu amănunte pe marginea acestui subiect

Citiți și

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc la ora 23.00 pentru a stabili calendarul Moțiunii de cenzură, depusă de URS PLUS și AUR

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă