Update de primăvară: Google anunţă mai multe noutăţi pentru Android, de la verificarea parolelor, la programarea trimiterii mesajelor

1 lună in urmă 2

Android va primi în această primăvară un update intermediar, care va aduce mai multe funcţii noi şi îmbunătăţiri pentru componentele existente, transmite News.ro.

Google a decis să nu mai grupeze toate noutăţile pentru Android într-un singur update major, livrat anual, ci să le împartă în mai multe actualizări pe parcursul unui an. Un astfel de update va fi lansat în primăvara acestui an.

Update-ul de primăvară include mai multe noutăţi, de la verificarea parolelor, la programarea trimiterii mesajelor şi alte funcţii care vizează aplicaţii precum Maps, Assistant şi Android Auto.

Password Checkup, funcţia de verificare a parolelor din Chrome, va fi implementată la nivelul sistemului de operare şi va monitoriza inclusiv parolele folosite pentru accesarea aplicaţiilor. Ca şi în cazul Chrome, parolele vor fi comparate cu o listă a site-urilor sparte, unde datele utilizatorilor au fost compromise.

După această actualizare, utilizatorii vor putea programa mesajele trimise cu aplicaţia Messages. În urma unei apăsări prelungi a butonului Send, va fi afişat un meniu din care se poate alege data şi ora la care să se trimită mesajul compus.

Google copiază, practic, funcţionalitatea similară oferită de Telegram şi le dă posibilitatea utilizatorilor să programeze mesaje pentru ore la care destinatarii nu vor fi deranjaţi.

Alte funcţionalităţi aduse sunt mult întârziatul Dark Mode pentru Google Maps, posibilitatea folosirii Google Assistant când telefonul este blocat şi jocuri bazate pe voce pentru Android Auto.

Noul update va începe să fie livrat zilele următoare şi va putea fi instalat pe telefoanele care rulează versiuni mai noi decât Android 6.

sursa: News.ro

sursa foto: Pexels

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă