UPDATE Dan, despre bugetul Capitalei: "Reducem banii pentru festivaluri, targuri, decoratiuni. Renuntam la achizitii de autovehicule. Nu alocam bani pentru noi statui"

2 luni in urmă 1

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, spune ca va face o dezbatere publica pe bugetul pe 2021, acesta fiind un buget prin care isi doreste sa elimine risipa. Se vor taia bani de la festivaluri si evenimente in aer liber, dar si de la decoratiuni, a punctat Nicusor Dan.

Update ora 11.50:

Primarul general al Municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, a declarat, luni, ca in proiectul de buget pentru anul in curs nu sunt prevazute achizitii de noi autovehicule, fonduri pentru noi statui sau campanii publicitare, fiind reduse "substantial" sumele pentru festivaluri.

"Reducem substantial banii pe festivaluri, targuri, decoratiuni si alte asemenea. Bugetul pentru asemenea evenimente a fost in 2019 de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care il propunem pentru 2021 este de cateva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la zece editii. (...) Renuntam la achizitii de autovehicule - nu este o prioritate. Nu alocam bani pentru noi statui. (...) Nu alocam bani pentru campanii publicitare", a precizat edilul general, in cadrul unei conferinte sustinute la sediul PMB.

Stire initiala:

"Va informez asupra stadiului bugetului pe 2021. E un buget prin care vrem sa iesim din minciuna, vrem sa iesim din delirul grandoman al fostei administratii, e un buget prin care vrem sa facem lucruri concrete si nu spoiala fostei administratii. E un buget prin care vrem sa stopam risipa si prin care vreau sa construim", a declarat Nicusor Dan, adaugand ca nu vor fi alocati bani pentru achizitie de noi autovehicule, campanii publicitare sau noi statui.

"Vreau sa repet situatia pe care am gasit-o. Datoriile curente erau de 3 miliarde de lei, echivalentul podului peste Dunare sau echivalentul metroului din Drumul Taberei. Am fost in colaps financiar, a existat riscul ca servicii esentiale sa nu poata fi furnizate, de exemplu transportul public sau incalzirea intr-un cartier", a precizat Dan, adaugand ca vor fi plafonati banii de salarii la nivelul anului 2020.

"Am gasit datorii neplatite, am avut discutii cu furnizori de servicii care mi-au spus ca li s-a propus de mai multe ori sa fie platite datoriile prin esalonari si ca primaria nu s-a tinut de cuvant. Si am avut discutii cu furnizori care au spus ca nu vor sa mai lucreze cu Primaria Capitalei. Procedural, am schitat impreuna cu viceprimarii schita bugetului pe care o propunem consilierilor generali, in cateva zile ei vor da forma finala a acestei schite a bugetului", a mai spus Nicusor Dan.

Citeste si:

Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti interlopi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă