UPDATE: Cel putin 82 de morti, potrivit unui nou bilant si 110 raniti, in urma unui incendiu la un spital COVID din Bagdad VIDEO

1 săptămână in urmă 19

Cel putin 82 de persoane au murit si alte 110 au fost ranite duminica dimineata, in incendiul care a distrus Spitalul Ibn Khatib, din Bagdad, dedicat pacientilor bolnavi de COVID-19, potrivit unui nou bilant, in crestere, informeaza AFP si dpa.

Stirea initiala

Cel putin 23 de persoane si-au pierdut viata si alte 44 au fost ranite, in urma unui incendiu produs sambata la Spitalul Ibn Khatib, din zona de sud-est a capitalei irakiene, Bagdad, care era echipat pentru a trata pacienti de COVID-19.

Incendiul de la Spitalul Ibn Khatib a izbucnit dupa explozia unui rezervor de oxigen, potrivit surselor. Mai multe ambulante s-au deplasat la spitalul afectat de incendiu, pentru a prelua persoanele ranite, potrivit unui fotograf al Reuters din zona.

Pacientii care nu au fost raniti in urma incidentului sunt transferati in afara spitalului, au afirmat sursele medicale.


Potrivit unitatii de aparare civila din Irak, incendiul a izbucnit la etajul de terapie intensiva, iar 90 de persoane, dintr-un total de 120, au fost salvate din spital, potrivit agentiei nationale de presa INA.

Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o ancheta imediata asupra cauzelor a ceea ce el a numit "un accident tragic", relateaza BBC.

Seful Apararii Civile din Irak, generalul-maior Kadhim Bohan, a declarat presei de stat ca focul a izbucnit in unitatea de terapie intensiva a spitalului.

Intr-un comunicat, comisia guvernamentala pentru drepturile omului a declarat ca incidentul este "o crima impotriva pacientilor cu Covid-19".

Spitalele irakiene au fost fortate la limita in timpul pandemiei, slabite de ani de razboi, neglijare si coruptie. Infectiile cu coronavirus au crescut puternic din februarie in Irak si au trecut un milion de cazuri in aceasta saptamana. Ministerul Sanatatii a inregistrat un total de 1.025.288 de cazuri si 15.217 decese de la inceputul pandemiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă