Unul dintre fondatorii AUR a renovat clădirea reprezentanței comerciale a Federației Ruse: Semnătura mea de inginer și specialist se află pe obiective militare naționale sau NATO, ale Ministerului de Interne, spitale, clădiri publice

1 lună in urmă 1

Omul de afaceri Marius Dorin Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a asigurat serviciile de proiectare la renovarea celei mai valoroase clădiri, din punct de vedere comercial, deținută de Moscova în București, după cum rezultă din informațiile G4Media.ro confirmate de acesta. Societatea sa nu a avut contract direct cu Federația Rusă, ci cu o firmă controlată de fiul lui Antonie Iorgovan, juristul considerat ”Părintele Constituției”. Lulea a explicat pentru G4media.ro că a fost ”președinte fondator AUR” pentru că are ”experiență birocratică din activitatea mea curentă”.

Reprezentanța Comercială a Federației Ruse în București a fost renovată după un proiect al firmei vicepreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Marius Dorin Lulea.  Marius Lulea ne-a transmis că nu are nicio legătură cu Federația Rusă și că a susținut mereu unirea României cu Basarabia.

În Piața Charles de Gaulle din București se află un mic ansamblu imobiliar format din dintr-o clădire împărțită în doua părți și trei anexe, garaje. Clădirea aparține, conform datelor la zi consultate la Agenția Națională de Cadastru, Federației Ruse.

Ansamblul imobiliar aparține în acte Reprezentanței Comerciale a Federației Ruse, iar proprietatea este administrată de la Moscova, prin Întreprinderea pentru administrarea proprietății în Străinătate.

Construcția din Piața Charles de Gaulle este compusă din cinci părți, una de tip rezidențial cu opt niveluri, a doua de tip birouri cu cinci niveluri și o trei construcții de tip anexe. Clădirea a fost proiectată în anii 1930 de arhitectul și artistul plastic Marcel Iancu (1895-1984), unul dintre cei mai importanți arhitecți români ai secolului trecut.

Autoritățile ruse au închiriat clădirea înregistrată cu adresa Piața Charles de Gaulle 4-6 unei firme înregistrate în România, care mai apoi subînchiriat spațiile la rândul lor. Din 2016, ansamblul este subînchiriat de Duma Imob Investment SRL.

Acționarul unic al societății este George Antonie Iorgovan, fiul lui Antonie Iorgovan, juristul care a coordonat conceperea actualei Constituții a Românii. Firma lui Iorgovan a renovat locația în perioada 2016-2020, iar această acțiune a fost realizată cu ajutorul lui Marius Dorin Lulea.

Sursa Foto: ziaristii.com

Acesta a asigurat prin firma sa, Ideal Proiect, serviciile de proiectant general. ”Da, am fost proiectantul general, era și un banner mare cu această informație. Sunt sute de persoane care știu asta, informația este publică. Este o clădire de care ne-am apucat acum vreo patru ani parcă. Beneficiar era o firmă, dar clădirea este a Ambasadei Rusiei”, a declarat Lulea pentru G4Media.ro

Omul de afaceri, care este unul dintre fondatorii AUR, a mai precizat: ”Noi am lucrat cu investitorul român. Și doctorul operează pe oricine dacă este necesar, eu trebuie să fiu un bun profesionist. Cred că era un contract mic de vreo 14.000 de euro. Am reușit să salvăm o clădire ce fusese devalizată și prezenta pericol de prăbușire”.

Lulea a mai explicat că renovarea clădirii ține de profesia, fără alte conotații: ”Noi cu asta ne ocupăm. Am verificat și am făcut peste 4.000 de proiecte împreună cu colegii pentru diverși clienți. Sunt unul dintre cei maxim o sută de specialiști atestați pe mai multe domenii, se apelează des la noi. Pentru corectitudine, semnătura mea de inginer și specialist se află sub o formă sau alta pe obiective militare naționale sau NATO, ale Ministerului de Interne, spitale, clădiri publice și multe investiții private. Cam asta face un inginer care muncește în această țară și cu părere de rău nu mai suntem mulți”, a mai punctat Maris Dorin Lulea.

Afacerea din jurul clădirii Moscovei

Conform datelor publice din cartea funciară, din februarie 2008, Întreprinderea Federală Unitară de stat Întreprindere pentru administrarea proprietății în Străinătate are din 1 februarie 2008 dreptul de închiriere.

Mai întâi, ansamblul a fost închiriat către firma bulgărească GM Kapital și apoi firmei Total Corporate Investment Group SRL (Damian Spiridon, acționar unic.

În 2009, chiriaș devine offshore-ul cipriot Ktenix Enterprises Limited.

Rise Project a dezvăluit că Federația Rusă încasa GM Kapital o sumă de 3,78 milioane de euro pentru închirierea proprietății pe 15 ani. Apoi, bulgarii primeau 6,83 milioane de euro de la Total Corporate Investment Group. Suma plătită de offshore-ul cipriot către SRL-ul românesc nu a fost dezvăluită în documentele de la Cadastru.

Însă, în ciuda acestor tranzacții, clădirea a rămas practic în paragină, nefiind folosită imobiliar.

Asta până 2016. Când clădirea este închiriată către firma Global Energy Investment. Acționariatul firmei este format din Horia Constantin Bejan – 50%, Nelea Htema – 49% și Boris Golovin – 1%.

Golovin este fost colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse. Golovin s-a stabilit în România după 1990. A înființat, alături de oameni de afaceri ruși Nova Bank dar şi Centrul de Afaceri Româno- Rus.

Mai departe, Global Energy Investment subînchiriază 3406 metri pătrați către Duma Imob Development, firmă deținută până de fiul lui Antonie Iorgovan. Durata contractului este de 15 ani.

Duma Imob Development subînchiriază la rândul său părți din clădire către mai multe societăți care efectuează activități economice în clădire. Este vorba de  Nemeco SRL (activități tip restaurant), A&B Trading 2000 SRL (firmă deținută de Al Attar Khaldoun – partnerul lui Dan Diaconescu la OTV), Dani Vani SIM SRL (acționar unic Constantin Dan Udilă) și către Dentalmed-Clinica Stomatologică.

Marius Dorin Lulea a fost nominalizat de senatoarea Diana Șoșoacă, într-un interviu acordat Europa Liberă, că ar fi liderul de facto, din acte și chiar omul care controlează financiar Partidului Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR). Dezvăluirile controversatei avocate ajunse senator au venit după ce aceasta a fost exclusă din grupul parlamentar AUR.

Citește și

Cine este omul de afaceri despre care senatoarea Șoșoacă susține că ar controla AUR / Marius Lulea: Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion

Șoșoacă: Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea din Tunari/ Surpriză, hotelul aparține unui fost consilier UNPR din sectorul doi, apropiat de Onțanu

George Simion, răspuns la acuzațiile Dianei Șoșoacă: E de râsul curcilor, mi-e milă. A uitat cine a făcut-o senator/ N-am avut ce să le mai zic colegilor, când se potolește?/ Nici Lulea n-a avut afaceri în Transnistria, nici eu nu sunt homosexual

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă