Unul dintre costumele de scenă purtate de Elvis Presley s-a vândut la o licitație cu o sumă record

1 lună in urmă 21


O haină purtată de Elvis Presley la unul dintre concertele live susținute în 1972, la Madison Square Garden din New York, s-a vândut cu peste 1 milion de dolari, a informat publicația americană Parade.


Achiziționarea de către un colecționar privat a costumului de scenă, în schimbul sumei de1.012.500 de dolari, a stabilit un nou record mondial, potrivit casei de licitație Kruse GWS Auctions. Haina albă și pelerina înfrumusețată cu ochiuri metalice au fost purtate de Elvis Presley în urmă cu 49 de ani, în timpul unui concert live susținut la Madison Square Garden din New York, primul dintr-o serie de patru spectacole.


Costumul de scenă, proiectat de designerul american Bill Belew în 1972, a devenit unul dintre cele mai fotografiate din toată cariera lui Elvis, care a murit în 1977. Foto: Profimedia

Licitația a inclus mai multe piese de colecție care au fost purtate sau care i-au aparținut lui Elvis Presley. Este vorba despre un tuxedo din filmul Frankie & Johnny din 1965, care s-a vândut pentru 75.000 de dolari, dar și de un aparat de ras electric Schick din 1957, cumpărat de un colecționar cu 3.000 de dolari.


Aparatul de ras electric Schick, folosit de Regele Rock'n'Roll-ului în 1957. Foto: Kruse GWS Auctions

Licitația a mai inclus și un borcan care conținea fire din părul lui Elvis, adunat de-a lungul timpului de frizerul său, Homer Gilleland. Obiectul istoric a fost vândut cu 72.500 de dolari.


Un alt obiect licitat a fost casca de curse purtată de Elvis Presley în filmul Viva Las Vegas din 1964, care s-a vândut cu 23.750 de dolari. Foto: Kruse GWS Auctions

„Suntem încântați că am organizat o licitație atât de interesantă, în care fanii și colecționarii din întreaga lume au licitat pentru piese extraordinare din viața și cariera lui Elvis Presley”, a spus Brigitte Kruse, fondatoarea casei de licitații Kruse GWS Auctions.


„Vânzarea salopetei și pelerinei purtate de Elvis la Madison Square Garden în 1972 reprezintă nu numai un record mondial, ci și un adevărat testament al respectului și iubirii pe care oamenii încă le au pentru el”, a adăugat aceasta.


Elvis Presley în 1956, când avea 21 de ani, la repetiții pentru un spectacol de televiziune. Foto: Profimedia

Născut pe 8 ianuarie 1935, Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la reședința sa, Graceland, din cauza unui atac de cord, cauzat de o supradoză de medicamente.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă