Untold 2021. În Cluj-Napoca, preţul cazărilor a scăzut considerabil, comparativ cu ultima ediţie

1 lună in urmă 23

De Alex Prunean.
Publicat: 07.09.2021, 21:20.
Actualizat: 07.09.2021, 21:20

Mai sunt două zile şi începe cel mai mare festival de muzică din ţara noastră, Untold. De data aceasta, organizatorii au o singură mare grijă: ca incidenţa infectărilor să nu treacă de 2 la mie. Altfel, cei 300 000 de spectatori aşteptaţi în cele patru zile de festival vor fi doar 10 000, cât permite legea. Accesul e permis doar vaccinaţilor, toţi ceilalţi trebuie să se testeze.

Sunt ultimele pregătiri în zona stadionului Cluj Arena. Porţie dublă de distractie, dar şi de reguli stricte. Numărul cazurilor de COVID 19 creşte de la o zi la alta. 1,41 este deocamdată incidenţa la Cluj-Napoca şi toată lumea speră ca pragul de 2 cazuri la mia de locuitori să nu fie atins: ar limita numărul spectatorilor la 2.500 pe seară, faţă de 75.000 de mii, câţi pot fi acum. "Accesul le va fi permis fie pe baza certificatului digital, fie doar după ce sunt testaţi în faţa unui operator acreditat", spune Bogdan Buta - organizator.

Untold revine după pandemie

Cel mai apropiat punct de testare il veti gasi abia aici in parcarea salii sporturilor Horia Demian, la o distanţă de cel puţin 2 kilometri faţă de intrarea în festival. Indiferent de tipul testului, antigen sau PCR, pentru a putea participa la toate cele 4 zile de distracţie va fi nevoie să vă testaţi de două ori. Masca de protecţie este obligatorie, iar cei peste 2.000 de angajaţi MAI spun că nu se vor sfii să dea amenzi. "O să supraveghem respectarea acestei măsuri şi o să aplicăm sancţiuni acolo unde nu se respectă cu părerea de rău că am putea strica cheful unor participanţi", a transmis Sebastian Clițan - comandant Jandarmeria Cluj.

Organizatorii se aşteaptă la peste 300.000 de oameni în toate cele 4 seri de festival. Managerii de hoteluri sunt ceva mai rezervaţi. "Dacă în 2019 un apartament ca acesta se vindea cu preţuri între 300-400-450 de euro pe noapte, anul acesta a scăzut destul de mult, vânzându-se cu 200 de euro", spune Gabriel Mărcuş, administrator hotel. Untold începe joi la ora 14 şi se încheie duminică.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă